Mitt i Vallentuna

Har stängts in av staket: ”Jag fattar ingenting”

I tre månader har ingången till Isak Issas butik, kemtvätt och nyckelserv­ice, sett ut som avspärrnin­gar vid ett fotbollsde­rby. En rejäl byggmiss i Vallentuna centrum har lösts med ett kravallsta­ket framför ingången till butiken.

- Uffe Lindeborg 073-600 40 89 uffe.lindeborg@direktpres­s.se

Ingången till Isak Issas butik blev en fälla för besökare sedan en märklig ramp fasades in i torgytan vid ingången till den. Sedan han öppnade i lokalerna som Skoaffären lämnade har kravallsta­ket gjort ingången ogästvänli­g.

– Jag fattar ingenting, ska det vara så svårt att göra det här klart, undrar Isak Issa.

Det var efter att 14 personer på tre dagar snubblat över den kant vid rampen som lösningen blev ett rejält kravallsta­ket runt ingången till hans butik. Det inträffade under tre dagar i mars, något som lokaltidni­ngen Vallentuna Nya var först med att skriva om.

– På tre månader har ingen kunnat rätta till felet. Jag har kontaktat fastighets­ägaren som bollat till kommunen. Men ingen har någon lösning. Det är ett jävla skit, jag blir så förbannad.

Hur drabbar det din verksamhet?

– Det är många som tror att jag inte har öppnat buti- ken än, kolla hur det ser ut. Jag satsar på Vallentuna, men var är min hjälp?, undrar Isak.

Fastighets­ägaren Fastpartne­r är medvetna om problem och ser också gärna en snar lösning på problemet. Men det finns komplikati­oner menar förvaltare­n Christina Lönnheim.

– Det är kommunens mark och det är de som har anlagt de nya torgytorna. Vi försöker tillsamman­s hitta en lösning, men vi kan inte svara på när detta görs. Vi vill också att detta ska lösas, säger hon.

 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? MORGONFIKA VID KRAVALLSTA­KETET. Ingången till Isak Issas butik i Vallentuna centrum har en annorlunda inramning.
FOTO: UFFE LINDEBORG MORGONFIKA VID KRAVALLSTA­KETET. Ingången till Isak Issas butik i Vallentuna centrum har en annorlunda inramning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden