Mitt i Vallentuna

Jakt på ny lokal för Nova – kommunen nobbades

Vallentuna kommun vill flytta verksamhet­en för ungdomar på Nova i Tellusområ­det och har hört sig för om att få hyra butiksloka­ler i Vallentuna centrum. Men de fick nobben av fastighets­ägaren.

- Uffe Lindeborg 073-600 40 89 uffe.lindeborg@direktpres­s.se

Vallentuna kommun har efter bråken på Nova börjat leta efter en bättre lösning med lokaler än de som ungdomsver­ksamheten har i dag.

Enligt ett protokoll från kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott har en representa­nt för kommunen kontaktat Fastpartne­r som äger fastighete­rna i Vallentuna centrum för att kolla om det finns möjlighet att hyra någon av de butiksloka­ler som står tomma. Det blev nobben.

– Vi tycker inte att lokalerna är lämpliga för detta. Vi vill ha in en verksamhet som bidrar till helheten i centrum, säger Christina Lönnheim, förvaltare hos fastighets­ägaren Fastpartne­r.

När kommunen hörde sig för om att flytta delar av verksamhet­en från Nova till någon av de tomma butiksloka­lerna i centrum sa fastighets­ägaren att förhandlin­gar med nya hyresgäste­r har kommit långt.

Det är inte bara brist på lokaler som är en utmaning när det gäller att flytta ungdomsver­ksamheten i Vallentuna. Det blir också kort om tid för utredning.

Fritidsnäm­nden som har fått uppdraget att omlokalise­ra ungdomsver­ksamheten lär behöva hålla ett extra möte. Annars kan de inte ge tjänstemän­nen uppdraget förrän efter möte den 7 september.

Kommunens önskemål idag är enligt ett politiskt protokoll: ”En mindre lokal i centrala Vallentuna samt en lokal i södra Vallentuna skulle kunna ha en positiv effekt på tryggheten i Vallentuna”.

 ?? ARKIVOTO: ROFFE ANDERSSON/UFFE LINDEBORG ?? FLYTTFÖRSL­AG. Kommunen föreslog att ungdomarna på Nova skulle flytta till tomma butiksloka­ler i Vallentuna centrum.
ARKIVOTO: ROFFE ANDERSSON/UFFE LINDEBORG FLYTTFÖRSL­AG. Kommunen föreslog att ungdomarna på Nova skulle flytta till tomma butiksloka­ler i Vallentuna centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden