Mitt i Vallentuna

Crespi styr om sina krogar i Gamla stan

- Christoffe­r Röstlund

Det händer saker i Gamla stans restaurang­värld. Både Omakase Köttslöjd och Pubologi återuppstå­r i nya skepnader i augusti. Omakase Köttslöjd stänger den 22 juni och öppnar igen 3 augusti, men då under namnet Flickan. Och det är inte bara namnet som är nytt, förklarar Daniel Crespi som även driver Djuret, Tweed och Burgundy i samma krogtäta kvarter i Gamla Stan.

– Omakase Köttslöjd var stöpt i en nord- isk form medan Flickan har en internatio­nell prägel och större lekfullhet. Vi har experiment­erat fram en stil där vi överraskar mer och har också släppt det köttfokus vi haft tidigare. Det blir mer mixat. Pubologi kommer behålla sitt namn men lokalen på Stora Nygatan kommer se rejält annorlunda ut. Det som presentera­s i höst är en mer intim restaurang med färre sittplatse­r. Nytt är också att det även kommer att serveras lunch.

– Tanken är att du ska kunna få exakt samma upplevelse på dagen som på kvällen. Både Omakase Köttslöjd och Pubologi är populära ställen – varför ändra ett vinnande koncept?

– Vi utvecklar restaurang­erna hela tiden. Man måste göra det. Kill your darlings är vårt motto.

Också Pubologi öppnar sina dörrar den 3 augusti. Den som vill göra ett sista besök innan nysatsning­en har fram till den 1 juli på sig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden