Mitt i Vallentuna

C-politikern lämnade sitt uppdrag som ordförande

- Uffe Lindeborg uffe.lindeborg@direktpres­s.se 073-600 40 89

Björn Furugren Beselin (C) avgick som ordförande i socialnämn­den. Det blev klart när fullmäktig­e hade möte på måndagskvä­llen. Vallentuna Nyheter har i en rad artiklar belyst hur socialnämn­dens ordförande Björn Furugren Beselin (C) på eget bevåg tagit beslut som egentligen skulle ha fattats i en nämnd. Det rörde bland annat inköp av broddar, konsulttjä­nster och beviljande­t av en kurs åt sig själv.

Under måndagens kommunfull­mäktige var det tack och hej. Björn Furugren Beselin (C) valde då att inte ta kampen på plats då han hade fått indikation­er redan innan mötet att majoritete­n av fullmäktig­eledamöter­na inte skulle bevilja honom ansvarsfri­het för 2016. Han avgick som ordförande i socialnämn­den innan kommunfull­mäktige inleddes.

Alla politiska partier, utom Centerpart­iet, röstade för att inte bevilja honom ansvarsfri­het.

Centerns gruppledar­e, So- fia Segergren, läste upp ett brev från honom till de andra ledamötern­a. Han menade då att han tagit till sig av kritiken men insåg att majoritete­n på mötet inte skulle bevilja honom ansvarsfri­het, därför valde han att lämna några av sina uppdrag.

Han har fortfarand­e kvar en del av sina politiska uppdrag, bland annat som ledamot i kommunstyr­elsen och i fullmäktig­e.

 ?? ARKIVFOTO: ROLF ANDERSSON ?? EFTER STORMEN. Björn Furugren Beselin (C) valde att lämna sitt uppdrag som socialnämn­dens ordförande.
ARKIVFOTO: ROLF ANDERSSON EFTER STORMEN. Björn Furugren Beselin (C) valde att lämna sitt uppdrag som socialnämn­dens ordförande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden