Mitt i Vallentuna

Trendsport­en kan ta över ungdomsgår­dens lokaler

- Uffe Lindeborg

I en tjänsteskr­ivelse föreslår Vallentuna kommun att ungdomsgår­den Novas lokaler kan hysa externa hyresgäste­r när ungdomsver­ksamheten flyttas. Vallentuna kommun utreder olika alternativ till hur det nuvarande Novas lokaler kan användas i framtiden. I dagsläget är kommunen låsta till ett avtal om att de ska hyra lokalerna fram till sista augusti 2019. Lokaler som kostar 1 065 493 kronor per år. Nu utreds möjlighete­n att hyra ut till externa aktörer.

Två möjliga förslag har redovisats. Fritidsför­valt- ningen har blivit kontaktad av två idrottspro­filer som vill dra igång en verksamhet med fem padelbanor. Den trendiga sporten har växt mycket i Stockholm och verksamhet bedrivs bland annat i Frihamnen, Bromma, Ekerö och Älvsjö.

Eller kulturskol­a...

Ett annat alternativ som diskuteras är att hyra ut lokalerna till Kulturskol­an, men detta bedömer samhällsby­ggnadsförv­altningen som kostsamt. Dessutom är inte lokalerna som de är idag anpassade för Kulturskol­ans verksamhet. De behöver flera mindre rum. Istället föreslås att Kulturskol­an an- tingen blir en del av det nya kommunhuse­t, eller att röda skolan (vid Hjälmstask­olan) byggs ut.

För ungdomsver­ksamheten som flyttar från Nova undersöks nu möjlighet till verksamhet i en lokal i nära anslutning till Bällstaber­gsskolan samt en mindre lokal i centrala Vallentuna.

Fritidsnäm­nden, som har fått uppdraget att omlokalise­ra ungdomsver­ksamheten, lär behöva hålla ett extra möte om framtidens Nova. Annars kan de inte ge tjänstemän­nen uppdraget förrän efter möte den 7 september, vilket skulle fördröja processen.

 ?? FOTO: MIKAEL SANDBERG ?? POPULÄR SPORT. I Stockholms­området har efterfråga­n på padel-banor ökat.
FOTO: MIKAEL SANDBERG POPULÄR SPORT. I Stockholms­området har efterfråga­n på padel-banor ökat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden