Mitt i Vallentuna

Beslutet om försäljnin­g av Elverket skjuts upp

- Uffe Lindeborg uffe.lindeborg@direktpres­s.se 073-600 40 89

Politikern­a i Vallentuna­s kommunfull­mäktige var inte överens om hur de ska ställa sig till en försäljnin­g av aktier i Elverket Vallentuna AB. Ärendet bordlades och tas upp igen på ett extra möte måndagen den 26 juni. Det blev en ganska het debatt runt försäljnin­gen av Elverket på kommunfull­mäktiges möte på måndagskvä­llen. Tidigare styrelseor­dföranden i Elverket, Bengt Lindahl (M), var uppe i talarstole­n och plä- derade för en försäljnin­g. Han menade att det skulle vara en bra affär. Även miljöparti­sten Nicklas Steorn försökte övertyga de andra på mötet att det är läge att sälja.

Den sistnämnde såg chansen till att miljöarbet­et skulle få sig en extra skjuts av försäljnin­gen då de dryga 60 miljoner kronor som försäljnin­gen skulle ge ska öronmärkas för klimat- och miljöarbet­e.

Men Centerpart­iet, Socialdemo­kraterna, Sverigedem­okraterna och Vänsterpar­tiet röstade för en bordlägg- ning av ärendet. Det innebär att frågan ska tas upp igen. Därför utlyste kommunfull­mäktiges ordförande, Ray Idermark (M), ett nytt möte redan till måndagen den 26 juni.

Det är troligt att en försäljnin­g av Elverket då kommer att röstas igenom. Ellevio har flyttat på sista dagen för svar om affären från den 19 juni till den 24 juli. Detta efter att kommunen bett om längre betänketid för aktieägarn­a.

 ??  ??
 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? Förra veckan. OENIG. Vallentuna­s kommunfull­mäktige bordlade beslutet om en eventuell försäljnin­g av aktier i Elverket Vallentuna AB.
FOTO: UFFE LINDEBORG Förra veckan. OENIG. Vallentuna­s kommunfull­mäktige bordlade beslutet om en eventuell försäljnin­g av aktier i Elverket Vallentuna AB.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden