Mitt i Vallentuna

”Det blev lite du och jag mot världen”

For tva ar sedan kom amerikansk­a Matilda Kendrick som utbytesele­v till ava gymnasium. Har traffade hon alice nilsson fran Brottby och sedan dess har inget varit sig likt.

- Text och foto: Lotten Engbom

På riktigt, hon är min soulmate. Jag skulle haft en helt annan upplevelse i Sverige om det inte vore för henne.

Matilda Kendrick från Kalifornie­n började i Alice Nilssons klass på Åva 2015, men det tog ett tag innan de blev vänner. Varje morgon åkte tjejerna samma tåg från Viggbyholm klockan 09.41.

– När jag tänker på det är det en stor anledning till att vi blev bra vänner, säger Matilda.

– Det var ”klick” direkt sen. Jag tror att vi är väldigt lika. Vi har samma humor, säger Alice.

– Ja, vi klickade för att vi skrattar åt samma saker, säger Matilda.

Under året blev de bättre och bättre vänner och till slut gjorde de allt tillsamman­s. Alice flyttade praktiskt taget in hos Matilda.

– Det blev lite du och jag mot världen. Jag minns att det blev lite bråk med de andra tjejerna för att vi två blivit så bra vänner på så kort tid, säger Alice och tillägger:

– Vi kan verkligen prata om allt, de kan vara våra deepest, darkest secrets eller vilken ost vi tycker om bäst. Och jag litar helt på Matilda.

Precis innan midsommar förra året åkte Matilda hem till USA igen.

– Det var jättesvårt. Vi var jätterädda och grät. Men om det är meant to be så är det, säger Matilda. Och vänskapen verkar vara just det – menad att vara. – Antingen pratar vi tre dagar i veckan, eller en gång i månaden. Men när vi väl ses är det som att vi aldrig varit ifrån varandra, säger Alice.

– Vi blev bättre vänner för att vi klarade avståndet, det stärker oss. Och vi vet att vi kommer vara vänner hela livet. Vi är själsfränd­er, säger Matilda.

Alice berättar att hon aldrig haft en vän som hon varit så nära.

– Det är sjukt när vi bor så långt ifrån varandra, jag här och hon i Kalifornie­n. Men jag kan aldrig jämföra något med den vänskap vi har, säger hon.

– På riktigt, hon är min soulmate. Jag skulle haft en helt annan upplevelse i Sverige om det inte vore för henne. Hon har gjort mig till en bättre människa på alla sätt, säger Matilda.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden