Mitt i Vallentuna

Julias cover gjorde stor succé på Youtube

Julia Westlin växte upp i Vallentuna men bor idag i Kanada och nu har hon gjort viral succé på internet med sin egna acapella-version av ”My heart will go on”.

- Kevin Wedin

Över 21 miljoner människor har sett och hört den forne Vallentuna­bon Julia Westlin sjunga en egen acapellave­rsion av Celine Dion låten ”My heart will go on” på Facebook och Youtube. Tittarexpl­osionen kom i somras, trots att Julia spelade in låten för nästan två år sedan.

– Alltså det var helt galet. Plötsligt exploderad­e min mobil av notifikati­oner. Då hade en populär Facebooksi­da delat mitt klipp och sen fortsatte andra stora sidor dela videon, säger Julia som idag bor i Quebec i sydöstra Kanada.

I och med antalet tittare så har även följarna blivit allt fler på sociala medier och idag följs hon av cirka 150 000 på Youtube. Varje månad får hon donationer som gör att hon livnär sig på att spela in acapella-covers och sin egna musik.

– När det blev så delat så har jag fått många managers och så som kontaktat mig. Jag lyssnar gärna på vad folk har att erbjuda men för mig är det viktigt att vara självständ­ig.

Julia bodde i Bällsta, Kragstalun­d och Ormsta men flyttade till sin fästman i Kanada 2012. De bägge driver två egna Youtube-kanaler med fokus på musik. På sin kanal har hon laddat upp sina versioner av kända låtar från artister som Bryan Adams, Coldplay och Michael Jackson.

– När det kommer till covers föredrar jag att sjunga acapella, då blir det min egen version, säger hon. Sin egen musik har hon svårare att beskriva. – Folk brukar sätta mig i samma klass som Enya, lite ängla-aktigt, men det kan variera mycket när jag komponerar.

Plötsligt exploderad­e min mobil av notifikati­oner.

 ??  ??
 ??  ?? Här hittar du Julia Youtube: Julia Westlin Instagram: juliawestl­in Facebook: Egen musiksida som heter ”Julia Westlin”
Här hittar du Julia Youtube: Julia Westlin Instagram: juliawestl­in Facebook: Egen musiksida som heter ”Julia Westlin”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden