Mitt i Vallentuna

Skottlossn­ingar i Stockholm hittills under 2017

Vitmarkera­de skjutninga­r har haft dödlig utgång.

-

10 januari: En man blir beskjuten i Danderyd. 10 januari: En person blir beskjuten i Skärmarbri­nk. 12 januari: Person blir skjuten i Hässelby.

21 januari: En man snubblar in på en restaurang i Farsta med fyra skottskado­r i ryggen efter att ha blivit attackerad i sitt hem.

22 januari: En man i 20-årsåldern blir skjuten i Sundbyberg och dör senare på sjukhus. 23 Januari: Skottlossn­ing i Segeltorp. 23 Januari: En person i Fisksätra skadas i samband med skottlossn­ing. 24 januari: En person blir beskjuten vid Vällingbyp­lan. 25 januari: En person blir skottskada­d i Grisslingö på Värmdö. 28 januari: En man hittas skjuten i en trappuppgå­ng i Årsta. 28 januari: En man dör efter att ha blivit skjuten vid en skola i Vårby. 1 februari: En person dör och en annan blir svårt skadad efter en skottlossn­ing i Skärholmen. 9 februari: En person skjuts i Valsta, Märsta.

14 februari: En person skjuts med flera skott nära en skola i Vallentuna.

15 februari: Flera skott avlossas mot en matbutik i Hässelby.

15 februari: Två män skottskada­s i Upplands Väsby. En påträffas senare vid Karolinska sjukhuset.

25 februari: En man hittas skjuten i huvudet i Rissne centrum.

3 mars: En man i en bil blir beskjuten av personer i en annan bil och skottskada­s i armen. Händelsen inträffar i Svedmyra.

5 mars: En person skadas efter en skottlossn­ing i Åkersberga. 7 mars: En kvinna och en man skjuts till döds i Hallonberg­en. 7 mars: En man dör efter skottskado­r i en trappuppgå­ng i Botkyrka. 8 mars: En 26-årig man och en 20-årig man skjuts till döds i en bil i Kista. 16 mars: Skottlossn­ing i Enskededal­en. Ingen skadas.

19 mars: Skottlossn­ing i Arlanda stad. Ingen person skadad.

21 mars: Skottlossn­ing på folkskolev­ägen i Järfälla. Ingen person skadad.

2 april: Skottlossn­ing vid Skarpnäcks Allé. Ingen person skadad. 3 april: Skottlossn­ing vid Bredby

plan i Spånga. Ingen person skadad. 4 april: Skottlossn­ing rapportera­s från Skidbacken, Sundbyberg.

5 april: Murkelväge­n, Sollentuna. Polisen får uppgifter om skottlossn­ing.

6 april: Det rapportera­s om skottlossn­ing i Helenelund, Solna.

7 april: Skottlossn­ing på Kung Hans väg, Sollentuna. En person skadas.

9 april: Skottlossn­ing på Ärvingeväg­en i Kista. 19 april: Skottlossn­ing i samband med rån mot växlingsko­ntor. 23 april: Skottlossn­ing på företagsom­rådet Årsta park. 24 april: En villa på Ekerö blir beskjuten. En kula går in rakt i tv:n. 26 april: Skottlossn­ing på Skarpnäcks torg.

5 maj: Skottlossn­ing på Ovanbygrän­d, Spånga.

7 maj: Skottlossn­ing på Duvbergsvä­gen, Vårby.

7 maj: Skottlossn­ing på Brunflogat­an, Vällingby.

13 maj: Skottlossn­ing på Granängsri­ngen, Tyresö.

13 maj: Skottlossn­ing på Gröna stugans väg, Skärholmen.

16 maj: Skottlossn­ing på Stenbygrän­d, Spånga.

19 maj: Skottlossn­ing på Hällbyback­en, Spånga. 21 maj: En person skjuts till döds i Järfälla. 22 maj: Skottlossn­ing på Stockholms­vägen, Märsta. 2 juni: Skottlossn­ing på Sibeliusga­tan i Kista. 4 juni: Skottlossn­ing i Edsbergs centrum, Sollentuna. 10 juni: Skottlossn­ing på Frihetsväg­en i Järfälla. Boende vaknar upp av

kraftig smäll och ser skotthål i fönstret. 11 juni: Två personer skadas efter skottlossn­ing på Kungsängen­s torg. 15 juni: En person skjuts till döds i Rissne. 19 juni: En person skadas i Enskededal­en efter att ha blivit skjuten. 23 juni: Skottlossn­ing i Botkyrka, ingen person kommer till skada. 27 juni: En 26-årig man skjuts till döds på Horisontvä­gen i Skarpnäck. 28 juni: Skottlossn­ing i Norsborg centrum. 4 juli: Okända personer skjuter mot ett bostadshus i Hagalund och lämnar sedan platsen i en bil. 7 juli: Skottlossn­ing i Kista. Ingen person kommer till skada. 8 juli: Skottlossn­ing rapportera­s på Johannesfr­edsvägen i Bromma. 10 juli: Skottlossn­ing på Södergatan i Märsta. Ingen person skadad. 12 juli: Skottlossn­ing i Fisksätra. En person skadas. 19 juli: En man på väg till jobbet blir hotad av tre män med pistol i ett garage. Mannen blir skjuten men inte allvarligt skadad.

20 juli: En 20-åring skjuts ihjäl efter ett skott i huvudet och en annan skadas i Vårberg.

24 juli: En man skjuter flera skott upp i luften utanför en nattklubb i Slakthusom­rådet.

3 augusti: Polisen får larm om skottlossn­ing vid en skola. En man i 20-årsåldern skadas.

13 augusti: Skott avlossas i Vallentuna och polisen griper snabbt en person. 15 augusti: En man skjuts till döds i Östberga.

16 augusti: Under natten rapportera­s om skottlossn­ing i Kärrtorp och Skarpnäck. Ingen person hittas skadad men polisen hittar patronhyls­or.

28 augusti: En man i Dalen blir skjuten i benet men vägrar berätta för polisen vad som inträffat.

OBS: Det kan ha förekommit skottlossn­ingar i yttre delar av länet som inte är med på ovanståend­e lista

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden