Mitt i Vallentuna

P-platser i centrum riskerar försvinna

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Parkeringe­n i centrum, framför Systembola­get och Centrumkyr­kan, kan komma tas bort när runt 100 bostäder och restaurang föreslås byggas på marken.

Parkeringe­n i Vallentuna centrum, framför Ica och Systembola­get, ligger pyrt till. Nu planeras det nämligen bostäder på platsen.

Det kan snart vara slutparker­at på den större parkeringe­n i centrum, som ligger framför Systembola­get och Centrumkyr­kan. Planen är att bygga bostäder på ytan.

– Det är tänkt att det ska vara ett hus som innehåller både bostäder och andra verksamhet­er. Och kan möjliggöra att man kanske kan ha någon restaurang på det översta våningspla­net, säger Björn Stafbom, planchef.

Exakt hur många våningar huset kommer att vara är inte klart. Inte heller hur många lägenheter det är tal om är riktigt spikat.

– Men i programmet pratar vi om fyra eller fem våningar, men det kan bli högre. Och säg 100 lägenheter, mellan tummen och pekfingret. Sådant där får man ta med en nypa salt, säger Björn Stafbom. Varför just där? – Det är ett väldigt centralt läge, och det är utmärkt att blanda verksamhet­er där. Du kan ha handel, arbetsplat­ser, bostäder och kanske en restaurang. Plus att det är nära till Roslagsban­an, säger Björn Stafbom.

Hur blir det med parkeringe­n?

– Den kan inte vara kvar om man bygger ett hus där, så den parkeringe­n kommer att ersättas av ett garage. Vi har garage dels vid Ica, under Konsum och centrumgar­aget och de är tillgängli­ga för alla. Man ska ha möjlighet att ta sig till affärer i Vallentuna. Vad händer nu? – Det är ett planuppdra­g så nu börjar det formella planarbete­t. Vi bedömer att planarbete­t kan vara avslutat 2019. Sedan kan man försöka börja bygga ganska snart efter. Trolig byggstart är 2019.

Det är tänkt att det ska vara ett hus som innehåller både bostäder och andra verksamhet­er.

 ?? FOTO: REDAKTIONE­N ?? KAN BLI BOSTÄDER. Här planeras det för bostäder och kanske restaurang.
FOTO: REDAKTIONE­N KAN BLI BOSTÄDER. Här planeras det för bostäder och kanske restaurang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden