Mitt i Vallentuna

Han hotar flytta – för bättre krogliv

- Saga Lindqvist

Vallentuna­bon Andreas Simoncic tycker att restaurang­utbudet i kommunen är uselt. Det är så dåligt att han till och med överväger att flytta. ”De restaurang­er som finns är olika varianter av pizzerior, den ena är sämre än den andra”. Restaurang­utbudet i Vallentuna har kritiserat­s av många boende många gånger. Och nu har Andreas Simoncic, som bott i Vallentuna i över trettio år, fått nog.

– Jag och min fru funderar på att flytta från kommunen till nästa vår. Det gjorde min brorsa för några år sen och nu går vi i samma tankar. Utbudet av restaurang­er är katastrofa­lt. Jag skulle gärna vilja ta en schysst middag på ett trevligt ställe, i en trevlig miljö, utan att åka in till stan. Men i dag finns det bara pizzerior, säger Andreas Simoncic och fortsätter:

– Det är inte värdigt för en kommun som Vallentuna att göra så här mot de boende. Det måste finnas möjlighet för människor att gå ut och ta en afterwork på ett trevligt ställe med hög kvalité. Det är så dåligt så det inte är klokt. Kommunen måste rycka upp sig, säger Andreas Simoncic.

Ett Moment 22

Andreas Simoncic menar att han inte är ensam.

– Om man tittar på standardlö­nerna i kommunen och kollar på snittpris av villor så kan man komma fram till att det är människor som vill ha kvalité av något slag. Och jag är inte ensam om att tycka så här. I dag stannar människor hellre hemma än att ta sig ut för att miljön och kvalitén inte är tillräckli­gt hög, säger Andreas Simoncic och utvecklar:

– Det har blivit moment 22. Så fort någon lokal blir ledig öppnas en ny pizzeria, frisörsalo­ng eller mäklarfirm­a. Det finns ingen äta utekultur i Vallentuna.

Han menar att det behövs en krog eller en restaurang med hög kvalité för att han ska vilja bo kvar.

– Det behövs inte jättemycke­t. Men jag skulle gärna se en gourmetpub med en bra kock som kan erbjuda mat av hög kvalité. I en perfekt värld skulle det även finnas ännu ett ställe som erbjuder mat av kvalité. Det gör inget om det kostar mer, kvalité är nyckelorde­t tycker jag.

Marknaden styr

Magnus Sjögren, marknadsch­ef i kommunen, menar att det är marknaden som styr efterfråga­n. Och att pizzeriorn­a är många i Vallentuna innebär att det finns ett kundunderl­ag för det. Men han betonar också att kommunen ställer sig positiv till nya restaurang­er och krogar.

– Vi vill inget hellre än att det ska komma restaurang­er hit, men vi startar heller inga restaurang­er i kommunal regi. Vi arbetar för att locka hit krögare och restaurang­er. Om nya restaurang­er kommer till kommunen måste vallentuna­borna bli kunder. Det är marknadens krafter som spelar in, säger Magnus Sjögren.

 ??  ??
 ??  ?? SMAKSAK. Andreas Simoncic har bott i Vallentuna i trettio år men nu börjar han få nog. Anledninge­n: restaurang­utbudet är för dåligt.
SMAKSAK. Andreas Simoncic har bott i Vallentuna i trettio år men nu börjar han få nog. Anledninge­n: restaurang­utbudet är för dåligt.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden