Mitt i Vallentuna

Hon tjänade över 100 000 på sin loppis – skänker bort allt

- Saga Lindqvist saga.lindqvist@direktpres­s.se

Hon har tjänat ihop 115 000 kronor, via sin loppis i Brottby, till Världens Barn sedan maj. Nu funderar Gunilla på att skippa storgalan och i stället dra till Mallorca. Gunilla Holm, 80, bedriver en loppis i Brottby för att samla in pengar till Världens Barn. I april, i år, kom hon hem från sin årliga vintervist­else på Mallorca och har sedan dess samlat in 115 000 kronor.

– Folk kommer till min loppis och lämnar in grejer. Nästan alla säger att peng- arna ska gå till Världens barn, ingen vill ha pengarna i sin egen ficka. Sen finns det en bössa också där man kan lägga ner pengar, säger Gunilla.

Klarar sig på pensionen

För Gunilla Holm är det en självklarh­et att samla in pengar till Radiohjälp­ens projekt.

– Varför skulle jag inte? Pengarna går ju till utsatta flickor och skolor och sådär. Jag klarar mig på min pension, mer än så behöver jag inte.

Efter framgångar­na har Gunilla blivit inbjuden till året stora Världens Barngala som sänds på SVT.

– Jag vet inte om jag ska gå. Det är så jäkla bökigt att åka härifrån, säger Gunilla.

Nu bommar Gunilla igen butiken för i år. Det är dags att fly landet för att bo på Mallorca under vinterhalv­året.

– Det är inget märkvärdig­t med det. Det är precis som här, säger hon och tillägger:

– Jag vill tacka alla som har bidragit till den stora summan. Det är ju ni kunder som har kommit med alla loppisgrej­er.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? VÄLGÖRARE. Gunilla Holm i Brottby har samlat in fantastisk­a 115 000 kronor till Världens barn, Radiohjälp­en.
FOTO: ROLF ANDERSSON VÄLGÖRARE. Gunilla Holm i Brottby har samlat in fantastisk­a 115 000 kronor till Världens barn, Radiohjälp­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden