Mitt i Vallentuna

Nät stulna från mål i Vallentuna

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

I onsdags upptäcktes en stöld på Vallentuna IP. Fotbollsnä­ten på elvamannam­ålen hade skurits ner – och senare upptäcktes att samma sak skett på Össeby IP. I maj i år blev Vallentuna IP utsatt för ett sabotage, när någon spridit ut glassplitt­er över fotbollspl­anen inför ett derby med Täby FK. Nu har Vallentuna IP återigen fått ovälkommet besök.

Någon gång under natten mellan tisdag och onsdag i veckan som varit har någon eller några personer begått en stöld på både Vallentuna och Össeby IP i Karby. Näten på två fotbollsmå­l på Vallentuna och tre på Össeby har stulits genom att de skurits av.

– Det var lite skumt, i och med att det är både Vallentuna och Össeby, och det är specifikt från elvamannam­ål de har tagit. Vi har både sjumanna- och femmannamå­l men dem har de inte rört alls, säger Ola Nilsson, arbetsleda­re på idrotts- och friluftsen­heten.

Skämtar om fiskare

På Facebook har Fritid i Vallentuna skrivit ” Det skulle kunna handla om en östersjöfi­skare med dålig ekonomi, men vi är inte mållösa i den här frågan, säger vaktmästar­na. Vi vet att det förekommer röstfiske just nu, men tycker att det här är att ta det för långt.”

Men nej, just det var ett skämt.

– Vi var inne på om det kanske var politiskt nätfiske, säger Ola Nilsson och skrattar.

– Jag tror att någon går på det. I allt elände blir det lite roligt.

Till liknande mål

Stölden kan han dock bara tolka på ett sätt:

– Det är väl någon som har liknande mål, så måste det vara, säger Ola Nilsson.

Den första stölden upptäcktes på Vallentuna IP, den andra på idrottspla­tsen i Karby. När man kontrolle- rade fotbollspl­anerna i Bällstaber­g och Lindholmen kunde man dock konstatera att målen där var orörda.

Går på ett par tusen

Nu jobbar de dock för att få fram nya nät.

– Vi har jagat nät hela förmiddage­n. Det är onödigt arbete, och så kan det ställa till med matcher för helgen. Det är svårt att få tag på nät. Det blir bara elände, säger Ola Nilsson.

Nya nät kostar enligt honom ungefär 1700 kronor styck. Men att hitta de stulna näten på en annan fotbollspl­an är inget Ola Nilsson har några förhoppnin­gar om.

– Alla har likadana nät så det är en omöjlighet att få syn på dem. Det är bara om någon hör något.

Något liknande har han aldrig tidigare varit med om.

– De brukar ha sönder näten, skära sönder dem, men att de stulit dem har jag aldrig varit med om faktiskt.

Enligt Ola Nilsson ska händelsen polisanmäl­as.

De brukar ha sönder näten, skära sönder dem, men att de stulit dem har jag aldrig varit med om. Det var lite skumt, i och med att det är både Vallentuna och Össeby, och det är specifikt från elvamannam­ål de har tagit. Vi har både sjumanna- och femmannamå­l men dem har de inte rört alls.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? INTE HELT MÅLLÖSA… men näten på målen har stulits.
FOTO: PRIVAT INTE HELT MÅLLÖSA… men näten på målen har stulits.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden