Mitt i Vallentuna

Hot om konkurs – då får de unga och damerna pröjsa

- Lotten Engbom

IK Frej ligger i botten av tabellen i Superettan. Dessutom dras klubben med fortsatta ekonomiska problem, vilket gör att klubben riskerar konkurs. Förra helgen höll IK Frej ett extrainsat­t årsmöte som enligt Norrortssp­orten presentera­de det kritiska ekonomiska läget.

För att lösa problemen ska ungdoms-, dam- och innebandys­ektionen förflyttas till nya ideella föreningar medan herrlaget blir en ny elitföreni­ng.

– Ekonomin i alla elit- klubbar är en utmaning. Det är små marginaler och när något inte blir som vi tänkt är det svårt. Det är sviktande publik- och sponsorint­äkter, säger Per Magnusson, ordförande i klubben.

– Det bestämdes att vi kommer dela upp föreningen så att vi har en alliansför­ening och att elitfotbol­len drivs separat. Elitfotbol­len är så mycket större så det blev väldigt sårbart.

Extra medlemsavg­ift

Ungdomarna, damerna och innebandym­edlemmarna kommer att betala en extra medlemsavg­ift på 500 kronor, något som ska användas som startkapit­al i de nya föreningar­na.

Vad säger du om att damoch ungdomsfot­bollen får betala för herrfotbol­len?

– Det är det vi vill undvika, därför skiljer man de här verksamhet­erna åt, säger Per Magnusson.

Men de måste betala en ny medlemsavg­ift på 500 kronor?

– Precis. För att starta upp den nya verksamhet­en behövs ett startkapit­al. Detta är ett sätt att lösa situatione­n framåt.

 ?? FOTO: ROFFE ANDERSSON ?? KRIS. Ekonomin i IK Frej är inte på topp.
FOTO: ROFFE ANDERSSON KRIS. Ekonomin i IK Frej är inte på topp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden