Mitt i Vallentuna

36-åring hotade sina föräldrar med gevär

En 36-årig man från Vallentuna döms till två års fängelse efter att han hotat sina föräldrar med skarpladda­t gevär och avlossat fyra skott. ”Det blev härdsmälta”, har mannen berättat.

- Hege Hellström

Den 36-årige mannen har en lång lista över begångna brott. I maj i år körde han med 2,5 promille i blodet samt med spår av kokain. Vid Näsby Park på E 18 körde han på en lastbil och orsakade skador på det fordonet. Dessutom saknade mannen körkort. Den dagens händelser resulterad­e i dom för grovt rattfyller­i, ringa narkotikab­rott och olovlig körning.

Men det avhöll inte man- nen från att köra bil i juni och augusti – även då utan körkort. Vid tillfället i augusti hade han tagit både kokain och amfetamin.

I september körde mannen hem till sina föräldrar med ett skarpladda­t vapen; ett pumphagelg­evär med avsågad pipa. Vid hemmet fanns två andra personer, och 36-åringen sade att alla närvarande skulle skjutas. Han avfyrade också vapnet fyra gånger vilket splittrade några blomkrukor. Personerna som hotades gick in i huset, låste dörren och ringde 112.

36-åringen säger att han var ”ordentligt alkoholpå- verkad” och arg eftersom de två personer som var vid hans föräldrahe­m ville diskutera en affärsskul­d. Han ville ställa till med en ”scen” eller ”show” men inte skada någon. När han kom fram blev det ” ren härdsmälta” och han sköt från höften. Efter det åkte mannen från platsen i bil.

36-åringen erkänner gärningarn­a. Domstolen gav honom två års fängelse, bland annat för grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Dessutom får 36- åringen betala 15 000 kronor var till två av dem som närvarade vid skjutninge­n.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BELASTAD. Den 36-årige mannen har en lång lista över begångna brott. I maj körde han med 2,5 promille alkohol samt med spår av kokain i blodet.
FOTO: MOSTPHOTOS BELASTAD. Den 36-årige mannen har en lång lista över begångna brott. I maj körde han med 2,5 promille alkohol samt med spår av kokain i blodet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden