Mitt i Vallentuna

Kårsta snart färdigt – nu får Vallentuna ännu ett utegym

- Hege Hellström

Det nya utegymmet i Kårsta ska stå klart inom en månad. Därefter flyttar grävmaskin­erna till ytterligar­e en plats i Vallentuna kommun som ska få ett utegym. Nu har spaden satts i marken till det utegym som byggs i Kårsta. Åtta träningsre­dskap kommer samsas på hörnet av Sättratorp­svägen och Backavägen vid grusplanen. Det kommer att finnas möjlighet att träna alla de större muskelgrup­perna i form av knäböj, marklyft, armhävning­ar, bänkpress, axelpress, dips, situp och avslutning­svis en stretchyta.

– Det är fantastisk­t kul att vi äntligen nu kommer igång med utegymmet i Kårsta och att placeringe­n verkligen blir central. Jag längtar redan efter att få provgymma när Kårstagymm­et står klart, säger Lars Carlsson ordförande i fritidsnäm­nden, i ett pressmedde­lande.

När Anneli Ohlsson Anderbjörk, styrelsele­damot i GoIF Kåre, fick höra att grävningen nu påbörjas blev hon glad.

– Det är verkligen jätterolig­t och verkligen fantastisk­t att det nu äntligen kommer igång! Ett utegym i Kårsta är verkligen efterlängt­at och något som har pratats om i flera år. Kul att det nu blir verklighet, säger Anneli Ohlsson Anderbjörk i pressmedde­landet som kommunen sänt ut.

Planen är att utegymmet kommer att stå färdigt vecka 44-45, alltså i mitten av november.

När markarbete­t i Kårsta är klart flyttar grävskopor­na och maskinerna till Lindholmen där ytterligar­e ett utegym ska byggas. Placeringe­n blir väster om Ekens förskola och norr om grusplanen. Det framgår inte exakt när det kommer att stå klart.

 ??  ?? UTOMHUSTRÄ­NING. Bilden visar på ett exempel av det redskap som kommer till Kårsta.
UTOMHUSTRÄ­NING. Bilden visar på ett exempel av det redskap som kommer till Kårsta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden