Mitt i Vallentuna

Oj – den här restaurang­en har redan börjat med julpynt

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Inte ens mitten på oktober. Men konferensa­nläggninge­n kan inte hålla styr på tomtarna som redan trippat ut ur sina hålor. Om sisådär 70 dagar är det julafton men sedan länge har flera olika konferens- och restaurang­anläggning­ar redan börjat skylta med sina respektive julbord. Så även på Såstaholm där man välkomnar julen med sina sedvanliga tomtar som springer över åkern.

Vi ringde upp hotell- och konferensa­nläggninge­n och frågade om det inte var lite tidigt?

– Men alla restaurang­er har ju redan satt ut annonser för julbord, det här är vårat sätt att göra lite reklam med tomtarna för vårat julbord. Har inte Ikea redan börjat sälja julsaker? säger Patrick Karlsson, fastighets­chef på Såstaholm.

Det ser ju ut att vara ganska vältränade tomtar? – Det är för att vårat trädgårdst­eam är väldigt vältränade. Vi ritade gubbarna genom att killarna i vårt trädgårdst­eam fick stå som silhuetter, säger Patrick Karlsson.

Vidare berättar Patrick att de placerat ut tomtarna runt oktober varje år de senaste tio åren.

– Det är ju en rebus det här med tomtarna och det är att pynta på ett lite roligare sätt och inte trycka upp reklam i någons ansikte. Det handlar om att skapa stämning, nu hoppas vi bara snön kommer snabbt.

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? REKORDTIDI­GT? Här tittar tomtarna ut redan i oktober varje år.
FOTO: LOTTEN ENGBOM REKORDTIDI­GT? Här tittar tomtarna ut redan i oktober varje år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden