Mitt i Vallentuna

Unika försäljnin­gen: två radhus till samma köpare

- Lotten Engbom

På jakt efter tre olika boenden på samma adress? Försäljnin­gsobjektet i Lahäll är enligt mäklaren extremt ovanligt: Två radhus och en lägenhet. På Täbys bostadsmar­knad dyker det då och då upp lite annorlunda objekt till försäljnin­g. Nu senast ett dubbelt parhus med tillhörand­e attefallsh­us – alltså tre hus i ett köp. Något som mäklaren Victor Isaksson, franchiset­agare på Husmanhagb­erg i Täby, menar inte hör till vanlighete­rna.

– Nej, det är extremt ovanligt. Det är något helt nytt, men det är lite roligt. Man vet inte var det kommer landa, säger han.

– Tanken är att det ska kunna vara till två stycken familjer som tycker om varandra eller till ett tjänsteför­etag, om man håller på med någon form av vårdverksa­mhet, tandläkare eller dylikt.

Tänkta bostadsrät­ter

Parhusen är 190 kvadratmet­er var och attefallsh­uset är på 25 kvadratmet­er. Kalaset går loss på 18 000 000 kronor.

Annonsen las ut i förra veckan, och enligt Victor Isaksson var det två stycken som redan då visat intresse.

– Vi har väl haft två stycken som hört av sig än så länge, men ingenting konkret. Än så länge har det varit två företag. Varför säljs huset så här? – Från början hade han (byggherren) tänkt att göra bostadsrät­ter, sedan visade det sig att bankerna inte är så givmilda med att låna ut till bostadsrät­tsförening­ar som är mindre än tio enheter, det här är tre, säger Victor Isaksson.

 ?? FOTO: HUSMANHAGB­ERG ?? TILL SALU. Tre hus i ett, på en tomt i Lahäll, är till salu.
FOTO: HUSMANHAGB­ERG TILL SALU. Tre hus i ett, på en tomt i Lahäll, är till salu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden