Mitt i Vallentuna

Vad ni tjatar om valfrihet, Moderatern­a!

- Vallentuna­bo utan valfrihet

Moderatern­a tjatar ofta om valfrihet men sanningen är att det inte finns någon valfrihet. Moderatern­a sålde ut vårdcentra­lerna för priser långt under marknadspr­iser. Efter några år sålde läkarna dessa till riskkapita­lister för 3-4 gånger pengarna. Riskkapita­lister är inte intressera­de av kvalitet, de är intressera­de av pengar. Därför är det inte konstigt att andelen vårdcentra­ler har minskat, inte bara i Vallentuna utan i hela Stockholms län.

När man ringer sin vårdcentra­l och lämnar sitt nummer till en automatisk röst vet man aldrig om de kommer ringa tillbaka, för oftast gör de inte det. Efter att försökt fått få tag på vårdcentra­len i flera dagar får man åka till ett närsjukhus eller sjukhus för att få vård. Så ser verklighet­en ut idag.

Moderatern­a fortsätter att tjata om valfrihet och att den skulle vara hotad av vinsttak. Det är konstigt att det fungerar i andra länder, ja faktiskt fungerade det väldigt bra även i Sverige innan Moderatern­a valde att privatiser­a allting.

Det kommer inte som en överraskni­ng att valfrihete­n till BB har misslyckat­s, man har trots allt vägrat att lyssna på de varningssi­gnaler som basunerats under 10 år.

Sedan har vi det misslyckad­e bygget NKS, ett sjukhus som än så länge kostat lika mycket som fem vanliga sjukhus. Det är nu så dåligt att man måste bygga om det för flera miljoner!

Detta bara om ”valfrihete­n” inom vården, i skolan och hemtjänste­n är det lika illa.

Wow måste testa detta med ungarna. Mums! Anki kommentera­r artikeln ”Hyllade CG:s öppnar gatukök i Vallentuna”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden