Mitt i Vallentuna

Kommunen vann över hotellföre­tag i domstol

- Hege Hellström

Företaget ville bygga hotell i Fågelsånge­n men betalade inte i tid. Kommunen hävde köpet – vilket fick företaget att stämma kommunen. Nu har domstolen sagt sitt. Stockholms företagsho­tell ville bygga ett hotell i Fågelsånge­n ( i närheten av det nybyggda) men betalade inte i tid. Därför hävde kommunen avtalet. Men företaget hävdade att de hade rätt till tomten och fallet gick till tingsrätte­n.

Nu har tingsrätte­n gett Vallentuna kommun rätt.

– Det är klart att vi tycker att det är bra att vi vunnit tvisten. Vi valde att gå den vägen när vi insåg att vi inte ville slutföra affären, säger Magnus Sjögren, näringsliv­schef på kommunen.

Företaget ska betala kommunens rättegångs­kostnader på 400 000 kronor. Men kommunen går ändå back, notan från juristerna hamnade på det dubbla, 800 000 kronor.

– Vi kommer att titta på det här och bedöma om vi tycker att det är skäligt. Det finns en möjlighet att vi kan komma fram till att det inte är rimligt. Då får vi driva den delen av domstolsut­slaget vidare, säger Magnus Sjögren.

Stockholms företagsho­tell är ett annat bolag än Property Inventor, vars hotell redan står i princip klart på en annan tomt i Fågelsånge­n. Dock finns samma person med i båda bolagens styrelser.

 ?? FOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? FÅR INTE GRANNHOTEL­L. Nu har domstolen sagt att kommunen inte gjorde fel när man hävde köpet av en granntomt till det nya hotellet.
FOTO: HEGE HELLSTRÖM FÅR INTE GRANNHOTEL­L. Nu har domstolen sagt att kommunen inte gjorde fel när man hävde köpet av en granntomt till det nya hotellet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden