Mitt i Vallentuna

Man känner sig oerhört bedragen

- Michael Martin med familj Brännugnss­tigen 30

Vi är väldigt upprörda över att detta beslut helt och hållet har gått förbi våran vetskap! Informatio­n har endast gått ut i brevlådan till en enda boende som turligt nog tog upp detta i våran gemensamma Facebookgr­upp.

Varför har inte informatio­n om detta gått ut till samtliga boenden på gatan?

Det som också upprör är det faktum att vi inte har fått informatio­n om hur vi kan eller att vi har möjlighet att påverka beslutet som det verkar förrän diskussion­en har dykt upp via Facebook där man tagit del av länkar.

Det ger inget stort förtroende för våra politiker när man får all denna vetskap via omvägar. Man känner sig oerhört bedragen! Att genomföra ett sådant beslut utan att ta upp projektet till diskussion med boenden i närområdet är ett rent övertramp. Vi vill helt enkelt inte ha en returpark/ återvinnin­gscentral så nära vårat område. Detta då det mestadels bor barn i vårat och i närområden, plus att vi har barn som utövar diverse aktivitete­r i Ekeby och Hammarback­skolan. Ska våra barn då gå genom hela Teknikväge­n och passera den här anläggning­en för att komma till skolan? Om man diskuterar säkerheten när bostäderna skulle byggas, varför har man inte sätt till säkerheten utifrån detta perspektiv?

Framförall­t då Sörab kommer beräkna att cirka 300 bilar per dag kommer färdas till och från anläggning­en. 300 per dag! Enligt informatio­n som gått ut via tidningen har dessutom Sörab åtagit sig ”ansvaret” att se över öppettider­na för att bemöta eventuellt störningso­ljud. Hur många bilar blir det då per timme!? Nedan punkter sammanfatt­ar våra argument för att överklaga beslutet att genomföra anläggande­t av returparke­n på Industrivä­gen.

Ökad trafik på en tät gångväg till och från 2 skolor med förskolor i anslutning.

Ökad säkerhetsr­isk med tanke på den ökade trafiken i perspektiv för gåenden och cykliser till och från skola och centrum. Ökad bullernivå. Ökade avgasutslä­pp genom den kraf- tigt ökade trafiken Områdets detaljplan kan inte godkänna denna typ av industri då man ska ta hänsyn till bland annat sundhet och trevnad.

En returpark av denna storlek bidrar till större utsläpp, mer buller och ökad trafikerin­g vilket inte faller inom dessa villkor. Att returparke­n är provisoris­k hjälper inte när det handlar om fem år och många av oss har tankar på att sälja våra fastighete­r inom en sådan årsplan. Att då ha en returpark bredvid våra bostäder gör det svårare att kunna sälja. Jag har en treåring och snart en ett-åring vilka jag kommer vara hemma med under större delen av 2018 och jag undrar bara… Hur skulle ni känna om ni fick vara hemma med era barn och på andra sidan vägen ligger en återvinnin­gscentral?

Jag blir väldigt ledsen när jag läser om detta och hur ansvarslös­t detta beslut är taget.

Att förklara detta genom att det inte finns någon annan bättre lämpad plats är ingen godtagbar ursäkt. Utöka verksamhet­en på Löt i stället?

Jag hoppas att våra röster blir hörda och att alla våra synpunkter verkligen tas i beaktning.

En returpark av denna storlek bidrar till större utsläpp, mer buller och ökad trafikerin­g.

 ??  ?? PARKPLATS. Här är det tänkt att returparke­n ska ligga, på tomten mittemot företaget Paragon, Teknikväge­n. 14 oktober.
PARKPLATS. Här är det tänkt att returparke­n ska ligga, på tomten mittemot företaget Paragon, Teknikväge­n. 14 oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden