Mitt i Vallentuna

Kommunen startar egen Musikhjälp­en-insamling

- Hege Hellström

I år är det dags för Vallentuna kommun att aktivt delta i Musikhjälp­en. Nu hoppas kommunen på mycket hjälp av föreningar och skolor. Musikhjälp­en arrangeras av P3 och har sänts veckan före jul i åtta år. Många kommuner, företag, föreningar och privatpers­oner har på olika sätt varit med och bidragit till de olika teman som musikhjälp­en haft genom åren. I år tänker Vallentuna kommun vara med, och man bjuder in, uppmanar och utmanar alla i kommunen att också delta.

– Det är dags nu. Det är ett himla bra evenemang och ett intressant fokus i år, ”barn är inte till salu”. Det har varit ganska stillaståe­nde i Vallentuna när det gäller Musikhjälp­en – och det vill vi ha ändring på, säger Mir Grebäck von Melen, kommunikat­ör på fritidsför­valtningen.

Hon tror att en av anledninga­rna till att det inte samlats in så mycket pengar i Vallentuna är att ingen tagit initiative­t.

– Jag vet att det gjorts på skolor och någon organisati­on, men ingen har tagit ett samlat grepp. Vi har blivit inspirerad­e av andra kommuner.

För att bidra kan man också ordna evenemang, som till exempel guidade visningar, loppisar eller föreställn­ingar. Det går också att sälja saker, som kurser i att baka bröd eller en PT-timme. Ett annat exempel som Hammarback­sskolan hade förra året är konstförsä­ljning.

Ett annat sätt att bidra är att ge pengar direkt till bösssan ( se länk nedan). Ett tredje sätt är att delta på ett av någon annans evenemang.

– Ett fjärde sätt är att dela, prata och föra vidare våra allas engagemang, säger Mir Grebäck von Melen.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? KONST TILL SALU. Förra året jobbade Naile Tahir, Jona Naji, Ranya Aboalhayja och Amanda Magnusson med konsten som eleverna gjort, som såldes till förmån för Musikhjälp­en.
FOTO: ROLF ANDERSSON KONST TILL SALU. Förra året jobbade Naile Tahir, Jona Naji, Ranya Aboalhayja och Amanda Magnusson med konsten som eleverna gjort, som såldes till förmån för Musikhjälp­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden