Mitt i Vallentuna

Elgiganten utsatt för ännu ett rån – misstänkta greps

- Tomasz Pozar Kevin Wedin

Ytterligar­e ett rån. Ytterligar­e en gång mot Elgiganten. Tre misstänkta rånare kunde gripas efter onsdagens polispådra­g. Det var vid lunchtid i onsdags som flera personer rånade Elgiganten i Arninge innan de försvann norrut.

– De har hotat med ett pistollikn­ande föremål, sa Anders Bryngelsso­n på Stockholms­polisen till oss.

Inom relativt kort tid kunde tre personer gripas.

– Jag kan inte säga var än men kan säga att de greps vid olika tidpunkter. En misstänkt flyktbil har hittats, sa Anders Bryngelsso­n.

Det här är tredje gången i år som Elgiganten i Täby drabbas. I augusti och oktober skedde de två andra. Dessutom har det skett en rad rån mot dess systerbuti­ker.

Efter rånet i oktober talade vi med Elgiganten om vad de kan göra. Bland annat använder man säkerhetss­kåp med tidlås och placerar gpsutrustn­ing på vissa varor. Men det finns gränser för vad butiken kan göra berättade Jessica Wallin, kommunikat­ionsansvar­ig på Elgiganten.

– Från att man kört in med hjullastar­e när butiken varit stängd ser vi nu att det övergått till direkta hot när personal och kunder är på plats. Det är en utveckling som är oroväckand­e och det är ett problem i samhället i stort.

Efter rånet var polisinsat­sen stor. Bara utanför butiken, en timme efter rånet, var polisen närvarande med fem bilar. Även helikopter och hundpatrul­ler användes under jakten.

En förundersö­kning om grovt rån har inletts.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? FICK HÅLLA STÄNGT. app vid ingången förklarade varför butiken var stängd efter rånet på onsdagen.
FOTO: KEVIN WEDIN FICK HÅLLA STÄNGT. app vid ingången förklarade varför butiken var stängd efter rånet på onsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden