Mitt i Vallentuna

Lucas föräldrar tokhyllar polisen för deras insats

- Lotten Engbom

Det var i lördags som Jonas Djärvs son Lucas, nio år, åkte iväg i sin permobil för att spana på tåg. Polisen som åkte förbi gjorde det lilla extra som fick föräldrarn­a att hylla dem. På grund av en muskelsjuk­dom sitter nio-åriga Lucas till stor del i rullstol. Nu har han fått en permobil.

– Han har diagnoser inom Aspergersp­ektrat och en konsekvens är att han är väldigt tågintress­erad. Nu kan han helt plötsligt åka själv med sin permobil, säger pappa Jonas Djärv.

– Han har fått en mobil- telefon och får åka till närmsta tågövergån­g.

När Lucas var ute och kollade på tåg i Täby Kyrkby förra lördagen ringde det från hans mobil till föräldrarn­a.

– Så sa någon ” Hejsan, Anton heter jag, vi ringer från polisen. Det är ingen fara, inget har hänt, men vi stötte på honom och ville bara kolla att var okej och frågade om vi fick låna hans mobil och ringa hans föräldrar”, berättar Jonas.

– Precis när jag skulle säga att det var lugnt bröts samtalet för hans batteri var slut. ”Jaja, det var gulligt”, tänkte jag. Sedan efter en stund knackade det på hos oss och då stod två poliser där.

Efter det har Jonas hyllat poliserna i ett uppskattat inlägg på Facebook.

– Jag tyckte att det var så jäkla mysigt, de var så trevliga och snälla. De var inte på något sätt anklagande mot oss utan de ville bara kolla, säger han.

– Polisen har ett jävligt tufft jobb, och får mestadels skit. Ibland är det säkert befogat men det känns som att det är minst lika viktigt att få lite plus. Så då tänkte jag att jag måste lägga ut det, för de är så jäkla fantastisk­a. Jag tycker att de är grymma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden