Mitt i Vallentuna

Mordmisstä­nkt dömd för grova brott i Vallentuna

- Hege Hellström Charlotte Årling

Den man som är häktad misstänkt för mord i Upplands Väsby i mitten på november har tidigare bott i Vallentuna där han utfört flera grova brott. Mannen som är häktad misstänkt för mordet i Upplands Väsby den 14 november och som kopplas till ytterligar­e mord i samma kommun har tidigare varit bosatt i Vallentuna där han gjort sig skyldig till en mängd grova brott. Det är en diger läsning att ta sig igenom den 39- åriga mannens brottsliga historia. Här ryms grov utpressnin­g mot en lokal företagare, misshandel, olaga hot, grovt olaga hot, skadegörel­se, olovlig körning, rattfyller­i och ringa narkotikab­rott. Han har också agerat målvakt i en härva kring ett stort bolag.

74 000 kronor i skulder

Mannen har nära 74 000 kronor i skulder hos Kronofogde­n – där den största delen härstammar från uteblivet underhålls­stöd för sitt barn.

Han har bland annat dömts till ett flerårigt fängelsest­raff och till att betala ett flertal skadestånd.

Så sent som i augusti 2017 fick han ”skyddstill­syn med särskild behandling­splan” när hovrätten reviderade tingsrätte­ns dom för en rad lagbrott. ”Hovrätten bedömer att vårdinnehå­llet är tillräckli­gt ingripande och att den föreslagna behandling­en kan bidra till att han (39-åringen) inte begår nya brott”, står det i domslutet från hovrätten.

Men de brott som mannen tidigare funnits skyldig till bleknar när man ser häktningsf­ramställan mot mannen:

”Polis och ambulans beordrades vid 01-tiden, natten mot tisdag den 14 november, till en adress i Upplands Väsby där en man uppgavs vara allvarligt skadad. När de kom fram hittades en man (i 30-årsåldern) död i ett förråd. Enligt uppgifter till Aftonblade­t hade han skjutits med flera skott”.

Det finns alltså misstankar om att mannen har kopplingar till ytterligar­e ett mord som inträffade i en villa i Upplands Väsby. Även det den 14 november,

Troligt samband

Emil Andersson, polischef i Sollentuna, berättar mer:

– En person sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord i det ena fallet. Det var tre, fyra dygns intensiv jakt innan vi fick tag på honom. Utredarna jobbar brett i det här för att inte låsa in sig. Vi jobbar därför enligt två spår med två olika utrednings­team, säger Emil Andersson som på en direkt fråga antyder att morden skulle kunna hänga ihop.

– Det går bra i båda ärendena. Utan att föregå utredninga­rna är min personliga reflektion att det vore konstigt om de inte hade något samband.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden