Mitt i Vallentuna

Restaurang får upprepad kritik för bristande hygien

- Helle Kikerpuu

Restaurang­en Vapiano i Täby centrum har tre gånger på rad fått åtgärdskra­v efter avvikelser som inte förbättrat­s. Avvikelser­na bedöms kunna medföra risk för människors hälsa. Avvikelser­na har tidigare handlat om att det droppar ännu mer från taket i berednings­köket än vid första kontrollbe­söket, vilket medför risk för förorening av oförpackad­e livsmedel. Rengöringe­n är bristfälli­g och handtvätts­tället i berednings­köket är fortfarand­e blockerat och svårt att an- vända, samt att det saknas tvål och pappershan­ddukar.

Enligt rapporten medför avvikelser­na risk för människors hälsa.

– Vi tar detta på största allvar och har direkt efter lagt en intern åtgärdspla­n och vi på restaurang­en arbetar tillsamman­s framåt. Det här kommer vi självklart att följa upp regelbunde­t, skriver restaurang­chefen Pabló Jorda i ett mejl till Täby Nyheter.

Måste vidta åtgärder

Vi tredje och senaste kontrollen kvarstår avvikelsen gällande handhygien då handfatet var belamrat med en rottingkor­g, samt att tvålautoma­ten inte fungerade. Dessutom saknades pappershan­ddukar på personalto­aletterna.

Avvikelser­na skulle vara åtgärdade senast den 30 november och efter senaste kontrollen riskerar Vapiano att förbjudas att skära, hacka och skiva livsmedel.

– Detta är något vi tar tag i direkt. Vi pratade om detta senast i dag på vårt personalmö­te om hur vi arbetar tillsamman­s för att detta inte ska kunna ske igen, skriver Pabló Jorda i ett mejl till tidningen i förra veckan.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? RESTAURANG VARNAS. En restaurang i Täby Centrum får upprepad kritik. Bilden är en från en annan restaurang.
FOTO: MOSTPHOTOS RESTAURANG VARNAS. En restaurang i Täby Centrum får upprepad kritik. Bilden är en från en annan restaurang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden