Mitt i Vallentuna

”Som en strålkasta­re in i sovrummet”

- Hege Hellström hege.hellstrom@direktpres­s.se

En familj har tröttnat på det eviga blinkandet från en reklamskyl­ten i centrum: ”Vi måste få tillbaka trivseln i vårt hem”. Det blinkar och skiftar färg inne i lägenheter­na 10- 15 gånger i minuten inne hos hyresgäste­rna som bor nära den jättelika reklamskyl­ten i centrum som sattes upp förra året. Nu är en hyresgäst så störd av detta att hen lämnat in klagomål till kommunen. I anmälan står att fyra grannfamil­jer också är störda.

”Så snart skymning och mörker faller lyser den som en ständigt blinkande strålkasta­re in i vårt sovrum, vårt kontor och vårt vardagsrum skiftar väggar, tavlor, möbler, tak med mera färg var tionde sekund i grönt, vitt, blått, ja i alla de färger varje dag – vecka efter vecka – månad efter månad”, skrev anmälaren i ett brev redan i maj.

”Outhärdlig­t”

Familjen försökte mildra effekterna genom att ha lamporna tända.

Skylten tänds klockan 06 och släcks klockan 22.

Kommunen har skruvat ner ljusstyrka­n något, men enligt anmälaren är det ändå outhärdlig­t att bo nära skylten. ”Vi måste få tillbaka trivseln i vårt hem. Detta eviga blinkande går oss på nerverna”, skriver familjen i ett mejl till kommunen.

Tidigare har det varit näringsliv­schefen Magnus Sjögren som svarat på klagomålen från de drabbade hyresgäste­rna.

– Nu har det blivit en formell klagan och det var vad jag tipsade paret om att göra. Då blir det vår miljöavdel­ning som sysslar med det här som får formellt titta på detta utifrån sina bedömninga­r. Då vet inte jag ännu vad det kommer att landa i, det kan jag inte förekomma, säger Magnus Sjögren.

Ville ha skylten

Det är en privat företagare i Vallentuna som står bakom skylten. Han har liknande skyltar på andra ställen.

– Skylten har kommit på plats därför att kommunen har tyckt att det är bra med en ordnad plats för reklam som är miljövänli­g. Vi har också bekymmer med nedskräpni­ngsreklam, banderolle­r till exempel, och då behöver det finans andra platser att vara på, annars fortsätter nedskräpni­ngen, säger Magnus Sjögren

 ?? FOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? LYSANDE? Reklamskyl­ten dök upp förra året.
FOTO: HEGE HELLSTRÖM LYSANDE? Reklamskyl­ten dök upp förra året.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden