Mitt i Vallentuna

Nu öppnar burgarbröd­erna nya gatuköket i Vallentuna

- Kevin Wedin

Till helgen öppnar gatuköket Bores på torget i Vallentuna. Bakom konceptet står bröderna Carl-Henrik och Carl Gustaf som vill göra återuppliv­a Sveriges gatukökstr­adition. I dagarna slår bröderna Carl-Henrik och Carl Gustaf Forssbeck upp dörrarna till deras första gatukök, Bores, på torget i Vallentuna.

– Jag hoppas vi öppnar på fredag, brorsan tror på lördag, säger Carl Gustaf.

I köket är det mesta på plats, men en del arbete återstår att göra. Bord, stolar och en soffa ska man hinna få in innan man öppnar i helgen. Men känslan är på topp.

– Det känns magiskt. Nu har vi dragit upp jalusierna och folk kommer in redan nu och vill börja beställa mat, säger Carl Gustaf.

– Det här lokalen är ett sånt klassiskt gatukök med hela glaspartie­t och mitt ute på torget. Det är det bästa restaurang­läget i Vallentuna, säger Carl-Henrik.

Tänker växa

Sedan tidigare driver Carl Gustaf den populära restaurang­en CGs vid Enebyängen i Danderyd.

Målet är att skapa fler enheter runt om över hela Sverige. Redan nu har man fått intressean­mälningar från eventuella franchiset­agare från flera städer.

– Vi har en hashtag med ”reclaimthe­gatukök” (återta gatuköket), men det är inget som vi kan göra ensamma. Vi måste skapa en armé med tänket att ”nu jäklar ska vi driva gatukök”.

Maten menar dem kommer vara klassiskt för gatukök – hamburgare, korv och tunnbrödsr­ulle Och namnet? – Kommer från farfar som var en jäkligt skön lirare. Gammal konstnär och fiskare och han hette Bore. Så det är någon form av hyllning och vi tycker det är ett bra namn på ett gatukök.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? BÄSTA LÄGET. Bröderna CarlHenrik och Carl Gustaf Forssbeck öppnar till helgen Bores på torget i Vallentuna centrum.
FOTO: KEVIN WEDIN BÄSTA LÄGET. Bröderna CarlHenrik och Carl Gustaf Forssbeck öppnar till helgen Bores på torget i Vallentuna centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden