Mitt i Vallentuna

”Swoosh-swash”, sa det när två bilar till passerade

- Arvid Wilhelmsso­n

Det var en skinande dag, jag och två kompisar var på väg hem. Vi gick av bussen och skulle korsa vägen. Vi gick över den första halvan av övergångss­tället. Nu kollade jag upp till höger som alltid. Jag såg att det var en bil i en väldigt hög hastighet på väg mot oss och jag var inte säker på om den skulle hinna stanna. Så jag uppehöll mina kompisar för en sekund för att se till att inget hände. *Swish* sa det när bilen körde förbi oss, långt över hastighets­gränsen. Jag blev chockad men jag såg att föraren bad om ursäkt med en enkel hand upp som visade på att han var lite okoncentre­rad och bad om ursäkt.

Men nu vet jag inte vad som hände. *Swoosh* *swash* sa det när två bilar till passerade oss i hög hastighet. Såklart, jag förstår deras tankesätt, bilen framför hade kört förbi oss och vi kunde lika gärna vänta lite till. Det kan jag acceptera, men nu kommer det orimliga. Den sista bilen i ledet passerade oss och nu var det var cirka sju sekunder tills nästa bil skulle komma. Jag gick över, bilen hade gott om tid att stanna och han tillhörde inte ledet som passerade oss förut. Mina kompisar var fortfarand­e i lite chock så de väntade ut att denna bil skulle stanna innan de korsade. Med ett vrål körde bilen på, han stannade då inte. Jag märkte detta och eftersom jag redan var på andra sidan vände jag huvudet över och fick tutningar, skällsord och gester emot mig från föraren. Jag tycker helt enkelt att det inte är okej att någon som bryter mot lagen beter sig så här.

På internet under dessa dagar får jag höra mycket om att ungdomar inte sköter sig i trafiken. “De lyssnar på musik, kollar mobilen och tränger sig före”. Visst, ni kan ge kritik, inget problem med det. Såklart ska vi inte vara respektlös­a och vi ska alltid vara uppmärksam­ma. Men jag tycker att det är orimligt att begära det från oss när ni förare beter er så här.

När den här föraren körde förbi mig blev jag väldigt upprörd. Jag tycker inte att han hade rätt att skälla ut mig eftersom han var den som begick misstaget. Han hade god tid och stanna. Det är därför jag blev väldigt irriterad och det är därför jag skickar denna insändare.

Så håll ett öga öppet i trafiken och tänk på att den gyllene regeln även infaller där!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden