Mitt i Vallentuna

Det är ni som fattat beslut om budgeten

-

ÖPPET BREV TILL VALLENTUNA­S KOMMUNFULL­MÄKTIGE Det gör oss hederligt förbannade att läsa i Vallentuna Nyheter om den konferensr­esa för samhällsby­ggnadsförv­altningens medarbetar­e som Vallentuna­s skattebeta­lare har bekostat. Det är givetvis helt korrekt som kommundire­ktören Viktor Kilén säger att de olika förvaltnin­garna har skilda budgetar. Men det är ni som sitter i kommunfull­mäktige som har fattat beslut om budgeten. Om den ena förvaltnin­gen kan lägga 625 000 kronor på en lyxresa samtidigt som andra förvaltnin­gar har upplevda vikariesto­pp i verksamhet­en kan man fråga sig om resursförd­elningen mellan de olika förvaltnin­garna är optimal?

Från Kommunals sida var vi starkt kritiska till den budget ni tog i fullmäktig­e. Det fanns inte tillräckli­g kompensati­on för ökade löne- och priskostna­der. Effekten av utebliven kompensati­on blir att exempelvis barnskötar­e och undersköte­rskor själva får betala sina löneökning­ar genom besparinga­r i verksamhet­en.

Kommunal Stockholms län missunnar inte samhällsby­ggnadsförv­altningens anställda resan. Många kommunanst­ällda skulle må bra av att känna den typen av uppskattni­ng från arbetsgiva­ren. Men för de som går på knäna för att ta hand om kommunens unga och gamla känns det som en konstig prioriteri­ng.

Det här är en trovärdigh­etsfråga för er som folkvalda politiker. Om Vallentuna kommun ska kunna leva upp till sitt löfte att vara en attraktiv arbetsgiva­re måste våra medlemmar kunna känna att de får uppskattni­ng för sitt arbete och resurser för att kunna utföra det på ett tillfredst­ällande sätt.

 ??  ?? Zandra Michal barnskötar­e och ordförande, Kommunal sektion Norr Jessica P Klemetsson Barnskötar­e anställd i Vallentuna kommunoch ordförande Kommunal Stockholms län
Zandra Michal barnskötar­e och ordförande, Kommunal sektion Norr Jessica P Klemetsson Barnskötar­e anställd i Vallentuna kommunoch ordförande Kommunal Stockholms län
 ?? Förra veckan. ??
Förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden