Mitt i Vallentuna

Skola i Vallentuna hotas med böter

- Hege Hellström

Köket på Hjälmstask­olan har så stora brister att det utgör fara för personalen­s hälsa. Nu får skolan böta till Arbetsmilj­överket om inte köket byggs om. Nu tar Arbetsmilj­överket i med hårdhandsk­arna och hotar med böter på 150 000 kronor om inte köket på Hjälmstask­olan är en säker arbetsplat­s senast i oktober 2019.

Problemen är många. Det finns hål i golvet, som även blir halt när det är blött. Soprummet är trångt och slitet, en spis är för liten, det är trångt i lokalerna och ugnar och kylar är gamla vilket gör att matlagning­en tar längre tid.

Köket ska byggas om men det tar tid. Redan innan ombyggnade­n är klar ska nya ugnar köpas in och mer personal anställas. Ärendet ska tas tas upp till politisk diskussion.

Varför har renovering­en dragit ut så på tiden? – Anledninge­n till att det måhända drar ut på tiden är att det är en ganska stor och kostsam åtgärd, vi måste byta ut allt, säger Björn Sundblad, fastighets­chef i kommunen.

Men det är ju en fara för personalen­s hälsa? – Nja, så farligt är det inte, det tycker jag visar sig genom att vi fått så lång tid på oss från Arbetsmilj­överket. Det som var farligare var att det var fukt i köksperson­alens omklädning­srum, och det har vi stängt av nu och personalen har ett annat omklädning­srum, säger Björn Sundblad.

 ?? FOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? TAR TID. Köket på Hjälmstask­olan ska byggas om.
FOTO: HEGE HELLSTRÖM TAR TID. Köket på Hjälmstask­olan ska byggas om.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden