Mitt i Vallentuna

Så tycker artisterna om Bowie

-

JENNY WILSON

Jenny Wilsson upptäckte Bowie i 13-årsåldern.

– Jag älskade ”Hunky dory”-plattan allra mest. Vet egentligen inte om hans musik påverkat min egen så mycket, men han har funnits med som ett nostalgisk­t soundtrack till mitt liv. Blev otroligt bedrövad när han dog, det var nästan som att det var en nära vän som försvann.

ÅKE HENRIKSSON

Stilbiland­e Mob 47 från Täby släppte 1983 låten ”Fuck Bowie”. Gitarriste­n Åke Henriksson, idag 55 år, berättar varför det numera världskänd­a hardcoreba­ndet valde att såga:

– Man var ung och tyckte att allt som var kommersiel­lt, och inte punk, var kasst. Att jag sen hade en kompis som älskade Bowie gjorde det hela lite roligare. Den låten är inget man är direkt stolt över. Jag lyssnade på skivorna ”Pin ups” och ”Diamond dogs” tidigt 70-tal, men sedan kom punken och förstörde allt. Har inte lyssnat aktivt sedan dess.

”Fuck Bowie” släpptes ursprungli­gen på ”Hardcore attack”, en kassett som Åke själv kopierade i 100 exemplar.

DENNIS LYXZÉN

Dennis Lyxzén var 12 år när han såg ”Let’s dance”-videon. Genast kom han fram till att ”det var fullkomlig­t geni”.

– ”Let’s dance” blev första skivan jag köpte för egna pengar. Han har följt mig genom exakt hela livet. Bowie kanske inte märks så mycket i min musik men äventyrslu­stan och tanken om att man alltid vill utmana sig själv är inspirerad av honom. Det svårt att ens greppa vilken påverkan han haft i stort och hur banbrytand­e artist han har varit. Favoritlåt är nog ändå ”Heroes”. Känns inte lönt att hålla på försöka vara svår och komma

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden