Mitt i Vallentuna

Givande upplysning: 2 650 reflexer till skolbarn i Brottby

- Hege Hellström

När företagarf­öreningen i Brottby lades ned tog man pengarna och tryckte upp reflexer. Nu hoppas de på synligare barn och vuxna i trafiken. Ingela Almén har varit del av företagarf­öreningen i Brottby. Men nu har föreningen gått i graven.

– Vi lade ner på grund av bristande intresse. Vi har funnits sedan 1997 men när medlemmarn­a blev färre och det blev möten mer sällan beslöt vi oss för att lägga ner. Lite sorgligt men det är väl så det är nu, alla har så mycket omkring sig att tiden inte räcker till, säger Ingela Almén, egenföreta­gare och före detta ordförande i BrottbyFör­etagarna.

Kvar i föreningen fanns dock en del pengar, och nu har pengarna från den nedlagda föreningen investerat­s i reflexer.

– På Facebook här i Brottby är det en evig diskussion om reflexer där man säger ”det är ju livsfarlig­t att inte ha reflex”. Ungar som står på busshållpl­atserna utan reflexer, vad tänker föräldrarn­a? säger Ingela och fortsätter:

– Vi ville göra något för Brottby. Vi kommer att dela ut en var till barnen i skolan i Karby och Kårsta, och så kommer vi att stå och dela ut dem vid busshållpl­atser.

Det lär ta sin lilla tid att dela ut dem, eftersom pengarna räckte till 2 650 reflexer.

– Många tror nog att man syns när det är gatlyktor, men det gör man inte, kanske är man invaggad i någon sorts falsk säkerhet, säger Ingela.

– Vi tror att det kommer att bli uppskattat. Och det behövs verkligen, det är något bedrövligt, det går så mycket folk på vägen utan reflexer – och man ser dem inte.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden