Mitt i Vallentuna

Kattunge räddades – satt instängd i garage i dagar

- Saga Lindqvist

En liten kattunge uppehöll sig i ett garage i Vallentuna centrum under flera dagars tid. Då tog Isabelle Perez-Vidal saken i egna händer. Isabelle Perez-Vidal såg under gårdagen ett inlägg på Facebook där det pratades om en katt som uppehållit sig i ett garage i Vallentuna under flera dagar.

– Jag håller på mycket med katter och fångar in ibland och sådär, så jag kunde inte låta bli att åka dit, säger Isabelle Perez-Vidal.

I garaget var fönsterna nätade vilket har gjort det omöjligt för katten att ta sig ut.

– Det är tur att det har snöat, för på så sätt har katten kunnat dricka när snön smällt av bilarna, säger Isabelle Perez-Vidal.

Katten var precis som Isabelle befarat mycket rädd och skygg. Hon bestämde sig därför att fånga in den med hjälp av en kattfälla. Hon parkerade bilen bredvid och väntade in katten.

Efter tre timmar gick katten in i buren, lockad av tonfisk.

– Jag gick fram till katten så att den kunde lugna ner sig. När den är så utmärglad som den var vill man inte att den får extra påslag på hjärtat, säger Isabelle Perez-Vidal.

Hon tror att den lille kattungen inte är äldre än fyra månader, men betonar att det är svårt att avgöra.

– Pälsen var full av sot och var helt täckt med skit. Och den lilla stackaren var rejält utmärglad.

Igår fick han träffa veterinäre­n och sedan installera sig i sitt nya hem, Kattstalle­t. Nu väntar några veckor på det nya provisoris­ka hemmet, sen väntar adoption till ett långvarigt hem.

– Katten var inte idmärkt. Vi försöker finna ägaren men det är ofta svårt då katter inte har samma status som hundar, säger Isabelle Perez-Vidal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden