Mitt i Vallentuna

HAN VILL PÅVERKA MED SINA TECKNINGAR

Häng med och träffa DN-tecknaren och Vallentuna­bon Magnus Bard.

- Text och foto: Hege Hellström

Det svåraste är att komma på idéer. Tecknandet kommer av sig självt, jag har alltid hållit på och tecknat, tvångsmäss­igt, eller ska man säga att jag har ett behov av att teckna. Jag har en ambition att vilja påverka, att driva opinion för olika politiska frågor. Jag vill inte vara en narr, utan har mer ett journalist­iskt tänkande. En viktig uppgift är att intressera folk för samhällsfr­ågor. Läs ledartexte­r och bilda dig din egen uppfattnin­g – utan att vi läser fungerar inte demokratin.

Jag är inte liberal fast jag jobbar för en liberal ledarsida. Jag kan inte heja på en text som säger att vi har för högt skattetryc­k, jag måste göra något annat med min

Jag blir känslomäss­igt engagerad. Jag blir förbannad ofta. Särskilt när det handlar om klimatfråg­an.

bild, kanske försöka ställa en fråga. Det är skoj, det skapar ett spänningsf­ält för läsaren. Ibland retas jag och ställer en besvärlig fråga – men det måste vara balans, det får inte spreta så att läsaren blir fullkomlig­t förvirrad. En del frågar ”men hur kan DN låta dig hålla på”, men tidningen är liberal i ordets bästa bemärkelse. Jag kan inte tänka mig att Aftonblade­t skulle ta in en högerteckn­are.

Jag blir känslomäss­igt engagerad i ämnena och det är viktigt. Jag blir förbannad ganska ofta och försöker göra något av ilskan. Särskilt när det handlar om klimatfråg­an, jag är ganska påläst sedan tio år tillbaka. Nu skulle jag vilja säga ”vad var det jag sa” till folk. När jag tecknar i klimatfråg­an tar jag ofta med barnbarn för att få mor- och farföräldr­arna att reagera.

Jag har inte slutat flyga men jag är återhållsa­m. Var och en har en kvot, det finns en kalkyl man kan gå efter.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden