Mitt i Vallentuna

Lösningen för Gillinge Trafikplat­s: Två ramper

- Helle Kikerpuu

Regeringen har kommit till ett beslut gällande överklagan om hur trafikplat­sen vid E18 i Gillinge ska se ut. Två ramper ska underlätta en förväntad trafikökni­ng. Planer att ta bort cirkulatio­nsplatsen vid trafikplat­sen Rosenkälla och uppföra två ramper, som ska föra trafiken mellan väg 975 och E18, har länge varit i verket. En överklagan lämnades in, men nu har regeringen beslutat att avslå den samma.

I beslutet, som signerats av infrastruk­turministe­rn Tomas Eneroth (S), förklarar man att regeringen inte har anledning att göra någon annan bedömning än den som Trafikverk­et redan gjort.

Slå vakt om en säker miljö

Den som har överklagat har som huvudorsak menat att kartan inte ger en klar bild av åtgärderna och en förklaring till den förväntade trafikökni­ngen, och att hen vill fortsätta cykla och gå i området.

Dessutom tycker den som överklagat att det är viktigt att slå vakt om en säker miljö för ryttare och hästar. Bygget kommer, som vi redan skrivit om, se till att förbjuda ryttare på bron.

Anledninge­n till den nya trafikplat­sen är att det finns planer på ett nytt handelsomr­åde strax söder om området. Det är tänkt att tung trafik ska kunna nå Gillinge utan att passera igenom handelsomr­ådet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden