Mitt i Vallentuna

Klubbat: Vallentuna får en egen hästklinik

- Hege Hellström

Mälaren hästklinik ska öppna en ny veterinärk­linik för hästar i Angarn, Vallentuna. Mälaren hästklinik har ett hästsjukhu­s med mottagning i Sigtuna, en klinik i i Hölö, i Linköping och på Runsten Equestrian i Grödinge samt mottagning i Kvicksund.

Nu står det klart att de satsar på en helt ny klinik för hästar i Angarn med start i början på nästa år.

– Vi är helt specialise­rade på hästar inom ortopedi, internmedi­cin, kirurgi och sports medicin. Ibland vaccinerar vi någon stallhund men inget mer än så, säger Mälaren hästklinik­s vd Håkan Engdahl.

Den nya kliniken kommer att ligga på Wasatornet­s mark, där man planerar för ett riktigt hästcenter.

– Det kommer bli en riktigt fin anläggning och Wasatornet som sköter driften har genom hela processen varit mycket behjälplig­a och tillmötesg­ående, något som naturligt nog har gjort det lättare att fatta beslutet om att satsa här. Det är en anläggning under utveckling och slutresult­at kommer bli något som vi gärna vill vara en del av, säger Håkan Engdahl.

Det blir en dagmottagn­ing där majoritete­n av fallen är hältutredn­ingar. Andra vanliga problem som behandlas kommer att vara nedsatt prestation hos tävlingshä­star.

– Då gör vi bland annat endoskopi av luftvägar, både i vila och i tempo.

Det kommer även göras tandkontro­ller, dräktighet­sundersökn­ingar, vaccinatio­ner, hantering av sårskador, besiktning­ar inför köp och försäljnin­g.

– Kort sagt alla fall som inte kräver uppstallni­ng på vårdavdeln­ing, säger Håkan Engdahl.

 ?? FOTO: TOMAS ARLEMO ?? CIRKA ETT ÅR. I början på nästa år öppnar den nya hästklinik­en.
FOTO: TOMAS ARLEMO CIRKA ETT ÅR. I början på nästa år öppnar den nya hästklinik­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden