Mitt i Vallentuna

Ekologiska frisören Eva har mammorna i fokus

- Hege Hellström

Nu öppnar en ekologisk frisersalo­ng i Frösunda. Frisören Eva Wallén är peppad inför nystarten efter att ha jobbat med annat i några år. Eva Wallén i Frösunda är utbildad frisör, men har inte jobbat i yrket på åtta år. På sin födelsedag fick hon en ingivelse.

– En röst i mitt huvud sa ”jag vill bli frisör igen”. Jag kände efter om det fanns något motstånd men det gjorde det inte, så nu öppnar jag salong ”Tant Grön” i källaren, berättar Eva.

Hon slutade som frisör delvis för att ögonen började rinna och att händerna tog stryk. I stället blev det att jobba med barn i några år. Men så provade Eva på ekologiska produkter när hon någon gång jobbade som frisör.

– Och nu funkar det bra. Så nu har jag organiska produkter som är helt parfymfria. Det är till och med glasflasko­r och man kan få refill, för plast är den värsta miljöboven.

Men vad ska locka kunder till landsbygde­n i norra Vallentuna? Eva fick en idé.

– Jag har själv fyra barn och vet hur stressigt det kan vara med hämtning och lämning och mycket matlagning. Mammor sliter ganska hårt. Min tanke är att erbjuda en paus i vardagen, klippning med extra lång schamponer­ing, fotmassage och värmekudde på axlarna.

Dessutom blir behandling­en speciell på ett annat sätt:

– Jag ska inte babbla så mycket, man ska kunna sitta och kanske sluta ögonen, det blir mindfulnes­s och närvaro i nuet. Man ska bli fylld av energi och fortsätta vara den bästa mamman.

Finns det inte några pappor som är stressade?

– Jo, det är inte så att inte pappor är välkomna, alla är välkomna. Men för att komma ut bättre måste man nischa sig. Och när det gäller mammor är det lättare för mig eftersom jag vet hur det är.

 ?? FOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? GRÖN SALONG. Eva Wallén i nya frisörsalo­ngen i Frösunda.
FOTO: HEGE HELLSTRÖM GRÖN SALONG. Eva Wallén i nya frisörsalo­ngen i Frösunda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden