Mitt i Vallentuna

De vill bygga en fritidsgår­d i Frösunda

Nu vill Frösunda hembygdsfö­reningen bygga en fritidsgår­d i Frösunda i samarbete med Vallentuna kommun. Möte väntar i mars.

- Saga Lindqvst saga.lindqvist@direktpres­s.se

I mars kommer första mötet om det eventuella samarbetet mellan Frösunda hembygdsfö­rening och Vallentuna kommun att ske. Förhoppnin­garna är att en ny mötesplats för barn och ungdomar ska ta form.

– Vi har ett politiskt ansvar i kommunen att möta ungdomar mer än i bara centralort­en. Och nu kanske vi kommer att kunna öppna en mötesplats i Frösunda, säger Torsten ” Tummen” Scott, enhetschef för ungdomsenh­eten på Vallentuna kommun. Han fortsätter: – Men än så länge är inget klart. Vi ska ha det första mötet i mars, och efter det får vi se vad som sker. Behovet är stort Torsten Tummen Scott menar att Vallentuna kommun är i ett behov utav fler mötesplats­er för ungdomar.

– Just nu har vi två gårdar. Men om man tänker Vallentuna i stort så är det inte en självklarh­et för ungdomar som bor i till exempel Kårsta eller Frösunda att ta sig till de centrala delarna av Vallentuna.

Vad kommer att hända nu?

– Jag kommer att träffa representa­nter för Frösunda hembygdsfö­rening för ett eventuellt samarbete. Vi ska se över hur vi kan hjälpa varandra. Jag vill höra vad de tänker, och jag tänker berätta hur jag tänker och hur kommunen ser på saken.

– Jag hoppas på det här. Jag ser oerhört mycket fram emot att träffa dem. Vi är på gång!

 ??  ??
 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? BÄTTRE KÄNSLA. Ungdomsche­fen Torsten ”Tummen” Scott (i mitten) för samtal om en fritidsgår­d i Frösunda.
FOTO: UFFE LINDEBORG BÄTTRE KÄNSLA. Ungdomsche­fen Torsten ”Tummen” Scott (i mitten) för samtal om en fritidsgår­d i Frösunda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden