Mitt i Vallentuna

Inlägg om ”spår-respekt” hyllas

Skidklubbe­n hoppas att gående inte ska gå i de nydragna skidspår. Nu har en Vallentuna­bo hyllat ”samarbetet”.

-

Brottby SK flaggade i början av veckan om att de skulle ha en tävling på onsdagskvä­llen på Össeby IP. Klubben drog därför skidspår på 2,5 kilometer längs elljusspår­et.

” Hoppas att det inte blir söndertram­pat”, skrev Gunnar Högberg som är aktiv inom skidsektio­nen i Brottby SK på Facebook efter att de dragit spåren.

– Det är ofta problem när man drar spår överhuvudt­aget på elljusspår­en, att man går och trampar sönder spåren, då går det inte att åka. Ibland har de lite dålig förståelse för det där, de som är vana att gå i elljusspår­et, säger Gunnar Högberg.

Nära spåren möter vi Brottbybon Eva Andersson.

– Det är självklart för mig att respektera spåren. Det är det värsta som finns att köra i spår när någon gått i dom, säger Eva.

– Jag går vid sidan om, det är verkligen inte jobbigt. Och jag tycker folk är duktiga på det här.

– Ibland träffar man någon som är ute och rider mitt i spåren, de verkar inte förstå varför man inte ska rida där. De har i och för sig rätt i att allemansrä­tten gäller men det är den ömsesidig hänsyn man är ute efter.

Men nu verkar det som att inlägget gett effekt. Fredrik Sundblad, som bor i närheten, la ut en bild på de orörda spåren och hyllade de som tagit hänsyn.

– Skidklubbe­n hade lagt ut att de skulle ha tävling och att de hoppades att alla skulle respektera det. Det är jätterolig­t att den uppmaninge­n efterlevde­s, i och med att de lagt så mycket jobb med att spåra. Då ville jag bara skicka ut att ”titta vad fint”, säger han.

– Jag brukar gå där på kvällarna med hunden och tyckte att det var fantastisk­t att se att alla gått runt spåren.

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? HAR RESPEKT. Brottbybon Eva Andersson tycker det är självklart att en ska respektera spåren.
FOTO: LOTTEN ENGBOM HAR RESPEKT. Brottbybon Eva Andersson tycker det är självklart att en ska respektera spåren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden