Mitt i Vallentuna

Roger, 73, slog sig hårt i Täby – ingen brydde sig

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

I måndags strax innan klockan ett halkade Roger Bäckström, 73 år, i Biblioteks­gången. Trots att han inte reste sig direkt kom ingen till hans undsättnin­g. – Det märkliga är att det bara är människor som går förbi, pratar i mobilen och så. Jag tänkte i mitt stilla sinne att jag slutar hoppas på mänsklighe­ten, säger han.

Roger hade problem att ta sig upp och halkade hela tiden. Det tog några minuter innan han var uppe på benen.

– Då tittade folk på en; ”är han berusad eller vad är det?”. Det var inte överfullt med folk, men några gick omkring där, säger han och fortsätter:

– Jag fick en sån där känsla över att jag skämdes över att jag ramlat. Att jag skämdes över mina medmännisk­or att de inte kunde komma fram och hjälpa till. Det är fruktansvä­rt, det känns jättejobbi­gt.

Nu klarade sig Roger utan hjärnskakn­ing eller brutna ben, men är medtagen i kroppen och illa berörd av händelsen.

– Är det det här stressade livet som gör det här? Det är förjävligt. Men jag har världens mest fantastisk­a fru som hjälper mig i alla lägen, säger han.

– Men jag är besviken på människor. Jag blir nästan förbannad att man inte känner att man måste hjälpa till.

Att Roger ställer upp och berättar om händelsen handlar om att han vill få människor att tänka till.

– Om det kan hjälpa andra att få en tanke om vad som kan hända och händer är jag bara glad, att man får sig en tankeställ­are. Det är jättevikti­gt att vi hjälper varandra.

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? BESVIKEN. Efter fallet är Roger Bäckström besviken att ingen hjälpte honom upp när han halkade omkring vid Biblioteks­gången.
FOTO: LOTTEN ENGBOM BESVIKEN. Efter fallet är Roger Bäckström besviken att ingen hjälpte honom upp när han halkade omkring vid Biblioteks­gången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden