Mitt i Vallentuna

Då ryker infartspar­keringen

- Saga Lindqvist saga.lindqvist@direktpres­s.se

Den stora infartspar­keringen vid galoppfält­et används flitigt. Men planen är att det i framtiden ska byggas bostäder på marken. Så frågan är – vad händer sen? Täby Nyheter har talat med Johan Algernon (M), stadsbyggn­adsnämnden ordförande, om hur framtiden för infartspar­keringen ser ut.

Johan, hur länge kommer parkeringe­n att vara kvar?

– Den kommer att vara kvar på samma plats i väldigt många år till då bygget som ska ske kommer att starta i andra änden. Det är svårt att säga exakt, men bygget kommer ta 20–30 år, och infartspar­keringen ligger i de etapper som är sist i bygget. Han fortsätter: – Det är inget man behöver oroa sig för just nu. När vi kommer till ett läge där man måste arbeta på marken kommer vi ha en lösning för en ny infartspar­kering.

Så vad händer när infartspar­keringen bli ett bostadsomr­åde?

– Vi har inte kommit dit riktigt, så det vet jag inte ex- akt. Men det är definitivt en fråga som vi kommer att titta närmre på. Vi har bland annat pratat om att göra infartspar­kering vid nya simhallen. Men det är frågor som vi får reda ut längre fram.

Är det helt säkert att det kommer att byggas en ny infartspar­kering?

– Ja det är planen. Återigen. Ingen behöver vara orolig för vi vill ha kvar en stor infartspar­kering i kommunen. Vi jobbar på det.

 ?? FOTO: HELLE KIKERPUU ?? KVAR ETT TAG. Enligt Johan Algernon (M) kommer parkeringe­n vara kvar på samma plats i flera år till.
FOTO: HELLE KIKERPUU KVAR ETT TAG. Enligt Johan Algernon (M) kommer parkeringe­n vara kvar på samma plats i flera år till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden