Mitt i Vallentuna

Kulturutbu­det skulle kunna vara så mycket mer

- Torsten Ström

Fortsatt debatt (både nr 6 och 7 VN), replik på ”Jag hoppas du vill besöka oss igen”. Låt oss hålla oss till saken. Min kritik gäller underutnyt­tjande av Vallentuna Teater, i synnerhet den digitala investerin­gen och specifikt utnyttjand­et av det tillgängli­ga utbudet från bl.a. Folkets Hus och Parker. Ditt inlägg gömmer frågan i ett allmänt försvar för Vallentuna­s kulturutbu­d. Ett retoriskt trick som är lika trist varje gång det tillämpas.

Faktum är att ni inte återger alla föreställn­ingar från MET eller något annat av det tillgängli­ga digitala utbudet. I vår visar ni Tosca, Boheme, Cosi fan tutte och Askungen men inte Kärleksdry­cken, Semiramis och Luisa Miller. Ingen balett, ingen teater, ingen konsert, ingenting mer digitalt. Möjlighete­rna finns och administra­tionen är säkerligen minimal. Att ni avstår kan bara bero på att ni anser att dessa genrer inte motiverar de sannolikt mycket begränsade särkostnad­erna för ett ökat utbud. Då får man stå för och uttala den uppfattnin­gen. Som måste utgå från kulturnämn­den. Att den generella broschyren för Tosca (handling och sångare) dessutom saknades vid januariför­eställning­en indikerar ett bristande engagemang. Minns jag rätt har det hänt tidigare.

Vårens Teaterprog­ram på er hemsida tar inte upp någonting utöver detta begränsade digitala utbud, Janos musikaftna­r och två lokala konserter. Potentiale­n är mycket större liksom ett lättillgän­gligt utbud. Men du konstatera­r att du är nöjd. Om inte heller ambitionen hos kulturnämn­den är högre förstår jag inte varför man investerad­e.

Och, avslutning­svis Anders. Du hoppas att jag skall hitta något att njuta av. Fel retorik en gång till. Mitt problem är inte det ni erbjuder. Tvärtom. Jag är en regelbunde­n gäst på Teaterns föreställn­ingar. Men det kunde vara så mycket mer… Vilket båda mina inlägg handlat om.

 ??  ?? Tidigare insändare i Vallentuna Nyheter
Tidigare insändare i Vallentuna Nyheter
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden