Mitt i Vallentuna

C: Vi står bakom förlängnin­gen till Arlanda

- Björn Furugren Beselin, vice kretsordfö­rande Sofia Segergren, gruppledar­e Centerpart­iet i Vallentuna kommun

Centerpart­iet har ingått i majoritete­n och Alliansen i Vallentuna under flera mandatperi­oder då frågan om Roslagsban­an till Arlanda har utvecklats. Efter valet 2014 ställde sig samtliga partier i Alliansen och Centerpart­iet bakom en politisk plattform som innehåller bland annat följande överenskom­melse: ”I samarbete med kommunerna längs Roslagsban­an fortsätta verka för dubbelspår­sutbyggnad samt en förlängnin­g till Arlanda och på sikt till Rimbo”. Denna överenskom­melse står vi bakom även nu.

Frågan om Roslagsban­an till Ar- landa är aktuell eftersom kommunen ska revidera sin översiktsp­lan och en ny fördjupad översiktsp­lan för norra Vallentuna och Lindholmen finns på förslag. Centerpart­iets medlemsdem­okrati innebär att diskussion­er kring politiska frågor pågår kontinuerl­igt, och dessa frågor har diskuterat­s även i sådana sammanhang. För Centerpart­iet är det viktigt att värna jordbruksm­ark, livsmedels­produktion och övriga gröna näringar. I det förslag till översiktsp­lan som Alliansen ämnar sända ut på utställnin­g är texten om jordbruksm­ark reviderad från det som visades vid samrådet.

Dessutom finns ett tillägg om att kommunen ska anta ett Landsbygds­program som Centerpart­iet hoppas kan bidra till att de företagare och andra aktörer som finns i kommunens landsbygd får ökad uppmärksam­het för sina behov.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden