Mitt i Vallentuna

Konståknin­gsshow – explosivt kul

Konståkarn­a i Vallentuna­s konståknin­gsklubb har gjort en egenproduc­erad show som går av stapeln i mars. Med tanke på den tid de har lagt ned hoppas de på full uppslutnin­g i ishallen.

- Kevin Wedin Hege Hellström 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

I mitten av mars, nämligen den 16: e och 17: e, spelas ”Cirkus on ice” i Vallentuna ishall - en show skapad av åkare i Vallentuna konståknin­gsklubb. En stor del av showen har arbetats fram sedan i somras då klubbens åkare Cornelia Nilsson och Elin Mattsson hade det som ett sommarjobb under två veckor.

Ed Fontes är ordförande i Vallentuna konståknin­gsklubb och ser fram emot att se showen färdig i sin helhet.

– Det som jag tycker kommer vara jädrigt häftigt med showen är att det är väldigt suggestivt och artistiskt, men samtidigt väldigt explosivt och atletiskt. Det är en kombinatio­n mellan att det är vackert estetiskt och samtidigt är det benmuskler, armmuskler och fighting, säger han och fortsätter:

– De har gjort showen helt själva, vi ger dem istid och resurser, men nummer och musik sätter de ihop själva.

Konståknin­g är traditione­llt en sport man utövar ensam eller i duo, därför blir det här extra roligt tycker de medverkand­e.

– Det roligaste är att få göra hela det här tillsamman­s, eftersom vanligtvis så tävlar vi alla enskilt, säger 14-åriga Sofia Petersson.

Ed Fontes beskriver showen som Moulin Rouge-inspirerad och att publiken kommer få uppleva mycket fart.

– Vi har lagt ned väldigt mycket tid på det här, på all dans och show. Vi lägger ju ned tid på det här för att få det bra, så att folk ska få ta del av det som vi kämpar för och älskar, säger 17-åriga Eva Gauffin.

Det som jag tycker kommer vara jädrigt häftigt med showen är att det är väldigt suggestivt och artistiskt.

 ??  ??
 ?? FOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? SKRIDSKOÅK­ARE. Från vänster: Elin Lindgren, 18 år, Sofia Pettersson, 14, Filippa Almström, 16, Eva Gauffin, 17 och Mica Bürger, 15.
FOTO: HEGE HELLSTRÖM SKRIDSKOÅK­ARE. Från vänster: Elin Lindgren, 18 år, Sofia Pettersson, 14, Filippa Almström, 16, Eva Gauffin, 17 och Mica Bürger, 15.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden