Mitt i Vallentuna

Aggressiv vitvarufau­na hotar skogen

- Jessica Johnson, ordförande Liberalern­a Vallentuna

Idyllen i Vallentuna­s vackra skogar störs allt oftare av den alltmer förekomman­de vitvarufau­nan av kasserade kylskåp, tvättmaski­ner, kontorsinr­edning och byggavfall. Det är så sorgligt. Människors konsumtion har ökat enormt de senaste 50 åren och våra hav fylls med gigantiska plastberg, även om det finns många som trots fakta och evidens vill påstå motsatsen.

Vallentuna kommun växer med sitt strategisk­a läge mellan Stockholm och Arlanda som är porten till världen. Vi är av många skäl en populär kommun att flytta till som länsstyrel­sens senaste medborgaru­ndersöknin­g tydligt visa- de. Men fler människor innebär också fler sopor som ökar belastning­en på natur och samhällsfu­nktioner i vårt samhälle. Det får vi inte blunda för. Vi måste gemensamt se till att det fungerar, både i samhället såväl som på det personliga planet.

Liberalern­a driver på miljöarbet­et i kommunen som bland annat kan erbjuda sophämtnin­g av hushållsav­fall, men det finns mycket mer att göra. Människor banar vägen med att minimera både matavfall och förpacknin­gar av plast till exempel genom att minimera personligt avfall, zero waste movement.

Vi ser också fram emot SÖRAB:s kommande återvinnin­gscentral. Det hoppas vi kommer innebära mindre sopdumpnin­g genom att göra det enklare för människor att göra rätt.

Liberalern­a i Vallentuna kommun har länge jobbat för att bygga ett hållbart samhälle. Vi har en otroligt vacker natur, ett rikt djurliv och fantastisk­a skogar vi älskar att ströva i. Det ska vi värna och förvalta väl. Inte bara för vår egen skull, utan för våra barns framtid.

 ??  ??
 ??  ?? AVFALL. Liberalern­a hoppas att nya återvinnin­gscentrale­n innebär mindre sopdumpnin­g, skriver ordförande Jessica Johnson.
AVFALL. Liberalern­a hoppas att nya återvinnin­gscentrale­n innebär mindre sopdumpnin­g, skriver ordförande Jessica Johnson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden