Mitt i Vallentuna

Roger Persson: Vi har verkliga stjärnor bland våra unga på is

- ROGER PERSSON Filmdistri­butör och vd

Ilördags besökte jag och min fru Vallentuna konståknin­gs avslutning­sshow, som för säsongen är kallad ”Circus on ice”. Ett populärt arrangeman­g med flera hundra i publiken. Naturligtv­is bestod den övervägand­e delen av åskådarna av familjemed­lemmar, släkt (som vi själva), grannar och andra bekanta men där fanns säkert också en och annan som drogs till möjlighete­n att se en show med duktiga ungdomar.

När man sitter där i den kyliga ishallen och man har kommit några nummer in i programmet slås man av vad ungdomarna i Vallentuna konståknin­g kan åstadkomma. Efter en lång vinter med träning, träning och åter träning bjuder hela klubben på en fantastisk uppvisning i cirkusens tecken. Från de allra minsta från skridskosk­olan som i roliga dräkter och med stapplande skridskosk­är beträder isen till tonåringar­na i konståknin­gsskolan som bjuder på proffsiga shownummer med titlar som ”It´s raining men”, ”Arabian nights” och ”Scary clowns”. Förutom de duktiga ungdomarna som tränar regelbunde­t i Vallentuna­s ishall hade arrangörer­na även lyckats få dit Nicky Obreykov som gjort bra ifrån sig i Europamäst­erskapen och som numera tävlar för Ungern. Hans framträdan­de i solonumret ”Solo”, med egen koreografi, tände publiken. Nicky tävlade även tillsamman­s med Cornelia Nilsson i ett av de sista numren kallat ”You don’t own me”. Ett mästerligt framträdan­de som visar vilka stjärnor Vallentuna kan vaska fram ur sina skrinnande ungdomar.

Nämnda Cornelia Nilsson har, tillsamman­s med Elin Mattsson och även Isabel Fontes, sedan sommaren 2017 jobbat med att ta fram konceptet ”Circus on Ice”. De har planerat och skapat hela showen, sytt dräkter, hittat lämplig musik och till och med visat konstnärli­ga talanger när de kreerat affischen till showen. Cornelia är dessutom den som, enligt programmet, koreografe­rat de flesta av de 20 numren. Det är sådana ideella eldsjälar som driver den svenska ungdomsidr­otten.

Enligt Vallentuna konståknin­gsklubbs är skridskosk­olan fullteckna­d och det kan man förstå när man ser vad den hårda träningen mynnar ut i. Det måste kännas både roligt och stimuleran­de att få visa upp sina färdighete­r under en show som ”Circus on ice”. Snyggt jobbat Vallentuna.

Ett mästerligt framträdan­de som visar vilka stjärnor Vallentuna kan vaska fram ur sina skrinnande ungdomar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden