Mitt i Vallentuna

Matbutiken lägger ner sin hästhylla – säljer för dåligt

- Helle Kikerpuu

Matbutiken Coop började för några år sedan satsa på en hästavdeln­ingen för att tillmötesg­å hästintres­set i Vallentuna. Men försäljnin­gen har inte gått så bra som man velat. Vallentuna kommun är som bekant en hästtät kommun med ett stort intresse för ridsport. Hästintres­set verkar ha varit så pass stort att Coop Extra I Vallentuna centrum för några år sedan skaffade en hästhörna med alltifrån ridvantar och hästgodis till ridspön, reflexer och stövlar.

– Det känns kul att vi kan nischa oss på något som är lite oväntat och som kunderna uppskattar, säger Jenny Linderny, som ansvarade för hästavdeln­ingen, till Hippson 2015.

”Började dra ner”

Men trots Vallentuna­s inofficell­a kommunslog­an ”Var femte invånare är en häst” har försäljnin­gen inte gått som tänkt. Nu håller matbutiken på att banta ner sortimente­t rejält. I hyllan är de få kvarvarand­e varorna märkta med 50 procent.

– Vi började dra ner på sortimente­t för några veckor sedan, säger butikschef­en Elis Alriksson.

Satsningen på sortimente­t för hästar skedde innan han tillträdde som butikschef och det fanns en förhoppnin­g på att det skulle sälja, men i stället har butiken nu utökat sitt sortiment för hund- och kattmat. Elis Alriksson menar att detta säljer bättre.

Han tror att folk inte väljer att handla sina hästsaker på Coop utan i andra affärer och därför har försäljnin­gen gått trögt.

 ??  ?? EN TEORI. Butikschef­en Elis Alriksson tror att folk köper sin hästutrust­ning på annat håll.
EN TEORI. Butikschef­en Elis Alriksson tror att folk köper sin hästutrust­ning på annat håll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden