Mitt i Vallentuna

Frösunda får en ny fritidsgår­d – på prov

- Lotten Engbom

Tillsamman­s med Försunda Hembygdsfö­rening ska nu Vallentuna kommun testa en ny fritidsgår­d i Frösunda. Med start i mitten av april ska fritidsgår­den vara öppen på prov under fyra fredagar. Enligt Helene Fridner, fritidsled­are i kommunen, har en fritidsgår­d i Frösunda varit uppe på tapeten till och från tidigare.

– Tack vare att Frösunda hembygdsfö­rening hade en lokal kunde vi slå slag i saken. Då sa jag till min chef ” nu måste vi sätta igång”, säger hon.

Helene Fridner arbetar annars på ungdomsgår­den Nova, men kommer från den 13 april att vara fyra fredagskvä­llar i Frösunda.

– Den delen av kommunen växer så fort, vi saknar en fritidsgår­d där. Det blir lite lång resväg till Nova, tågen går inte alltid och busarna går jättedålig­t där, säger Helene Fridner.

Öppet 12–16

Fritidsgår­den ska vara öppen för ungdomar i åldern 12–16 år. I första hand vänder de sig till boende från Lindholmen och upp till Kårsta.

Nu försöker Helene Fridner få in förslag på vad ung- domarna vill göra på den nya fritidsgår­den.

– Jag går över till skolorna och försöker lära känna några av dem innan. Sedan är tanken att vi ska bygga upp det tillsamman­s med ungdomarna och hembygdsfö­reningen, säger hon och fortsätter:

– Jag kommer ha med mig möjlighete­r med allt från kortspel till pingis, det ungdomarna vill hitta på ska vi försöka göra.

Det blir fyra testfredag­ar, sedan blir det en utvärderin­g.

– Förhoppnin­gsvis blir det permanent, det är en liten dröm jag har, säger Helene Fridner.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? PEPPAD. Helene Fridner ser framemot att öppna upp fritidsgår­den i Frösunda.
FOTO: PRIVAT PEPPAD. Helene Fridner ser framemot att öppna upp fritidsgår­den i Frösunda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden