Mitt i Vallentuna

Johannes Donoyan öppnar upp klassiskt fik

- Helle Kikerpuu

Minns du Irene’s kiosk längs Väsbyvägen som la ner 2011? Nu är det nya planer, som involverar både hamburgare och retrokänsl­a, på gång i lokalen. Om du åkt förbi lokalen där Irene’s kiosk förr höll till, längs Väsbyvägen, har du kanske lagt märke till att något är i görningen. Nu kan Vallentuna Nyheter avslöja att ett nytt kafé och hamburgerh­ak ska öppna där.

Irene Söderlund, som äger fastighete­n och marken, hyr ut den gamla kiosken till en ny aktör.

– Det känns jättebra och jag är väldigt positiv. Många har sagt att de saknar min gamla kiosk och mina gamla kunder har tjatat på mig att öppna kiosken igen, säger hon.

Det är Johannes Donoyan som hyr lokalen av Irene och han har länge frågat henne om att få hyra lokalen efter att hon stängde kiosken 2011. Nu har hon sagt ja. I tre månader har han renoverat för fullt för att förhoppnin­gsvis kunna inviga lokalen i slutet av april.

– Det kommer finnas platser att sitta inomhus och utomhus. Jag kommer att bygga en terrass på ena sidan av huset och även bygga ut den främre terrassen en meter.

Retro diner

Temat för det nya kaféet- och hamburgerh­aket kommer att påminna om en amerikansk retro-diner med plåtbilder på Elvis Preasly och Route 66. Redan nu har Johannes fått upp stora bilder på diverse bilar på väggarna och utanför kommer han att installera en gammal pumpstatio­n.

– Jag tror att det kommer bli riktigt bra, säger han och ser ut genom det stora fönstret som han investerat i för att ge lokalen lite mer ljus.

Läget är perfekt

Utanför rullar bilar förbi i olika riktningar. Läget är perfekt tycker Johannes som berättar att motorklubb­en Club Corvette Sweden, där han är medlem, redan sagt att de vill komma förbi en gång i veckan.

Vad det nya stället kommer heta vet han inte än, men han kommer behålla skylten där det står ”Irene’s kiosk” bredvid sin egen.

Både mackor och glass

På menyn kommer det finnas såväl smörgåsar, pajer och hamburgare som mjukglass och espressoka­ffe.

– Jag har inte bestämt mig för exakta öppettider­na än, men det kommer vara öppet alla dagar i veckan och jag tänker sälja smörgåsar med tanke på alla som ska till jobbet på morgonen och som kan svänga in och köpa lite frukost.

Innan han kan öppna måste han renovera klart inomhus och utomhus, ordna med elen, samt få ett godkännand­e av miljökonto­ret i Vallentuna.

Jag kommer att bygga en terrass på ena sidan av huset och även bygga ut den främre terrassen.

 ??  ??
 ?? FOTO: HELLE KIKERPUU ?? KAFÉÄGARE. Johannes Donoyan öppnar ett nytt kafé och hamburgerh­ak vid gamla Irenes kiosk.
FOTO: HELLE KIKERPUU KAFÉÄGARE. Johannes Donoyan öppnar ett nytt kafé och hamburgerh­ak vid gamla Irenes kiosk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden